Tarief registratie in 2022 naar 46 euro

Op 4 november is de Regeling vergoedingen Agentschap Telecom 2022 gepubliceerd. In de publicatie zijn onder andere de tarieven opgenomen die radiozendamateurs moeten betalen voor hun registratie. In 2022 gaan zij 46 euro betalen. Het tarief is daarmee 2 euro duurder dan in 2021, een stijging van circa 5%. Ook het doen van een radio-examen wordt duurder: het door het ministerie vastgestelde tarief voor het afleggen van een examen wordt met 1 euro verhoogd van 71 euro naar 72 euro.

Zendamateurs betalen sinds 2016 weer voor hun registratie. Dit is in lijn met het beleid van de overheid om werkzaamheden kostendekkend door te belasten aan de markt. De kosten voor de registratie waren bij de herintroductie in 2016 nog 31 euro. Gebruikers die geen gebruik meer willen maken van hun registratie kunnen ervoor kiezen hun registratie in te trekken. Wanneer dit voor 31 december a.s. gebeurt, zijn geen kosten over 2022 verschuldigd.

Tarieven relaisstations omhoog, bakenzenders omlaag
De tarieven voor relaisstations gaan omhoog van 201 naar 212 euro (per 3 jaar). Daarnaast moer er 83 euro  per jaar betaald worden voor de in 2021 geïntroduceerde toezichtkosten. Dit was vorig jaar nog 79 euro. Voor bakenzenders geldeen geen toezichtkosten meer, zoals dit in 2021 nog wel het geval was. De eenmalige registratiekosten voor bakenstations bedraagt 117 euro (per 3 jaar).

Meer informatie over de tarieven vind je via: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2021-45605.html

4 antwoorden
  1. Fred KA4YBR (ex PA4YBR)
    Fred KA4YBR (ex PA4YBR) zegt:

    Ik blijf het raar vinden dat je in NL zoveel per jaar moet betalen (ter dekking van de kosten van registratie – welke kosten?), terwijl het hier (V.S.) slechts éénmaal per 10 jaar hoeft, EN gratis is. Examens zijn ook ofwel (veelal) gratis, of onder de $20.

    • PD3MIK
      PD3MIK zegt:

      Nederland blijft nederland. Zolang er wat bij het volk te halen valt, zullen ze het doen. Doen ze er wat voor terug? Naar mijn mening niet. Zo handhaven ze ook niet, als er storingen worden veroorzaakt, door slechte zonnepaneel installaties, niet gefilterde PLC adapters enzovoorts. Ze komen meten, constateren, en mocht de storing te hoog zijn, word er gezegd, dat je maar een andere hobby moet zoeken. Ik denk, dat ze in nederland nog een voorbeeld kunnen nemen , hoe ze het in in de USA doen.

  2. jan vloet
    jan vloet zegt:

    Nou Fred , dat komt omdat ze hier hysterisch zijn in dit land. Niet gewoon gestoord maar heel erg gestoord dus.. 🙂

Reacties zijn gesloten.