Tweede uitgave DKARS-magazine

dkars-logoKomend weekend zal DKARS met de tweede uitgave van haar magazine komen. Secretaris Peter de Graaf (PJ4NX) laat aan Hamnieuws weten dat ‘meer dan 1900 amateurs vrijdag op zaterdagnacht een e-mail met downloadlink ontvangen’.

De tweede uitgave van het digitale blad bevat 46 pagina’s, bijna een verdubbeling van de eerste uitgave. Daarnaast is de vormgeving onder handen genomen. Hamnieuws.nl mocht al een review exemplaar ontvangen.

In de tweede uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

 • ATV; an image generator using the Raspberry PI
 • Wie is wie bij de Stichting D.K.A.R.S.?
 • Ingezonden mededelingen : Toekomstperspectief voor het zendamateurisme?
 • Een zelfbouw 4 meter transverter
 • Het radiovirus steekt toch altijd weer de kop op!
 • Voor u gelezen uuuuh…..gezien
 • Gaan wij de 23 cm band verliezen?

Alles lezen en het magazine gratis per e-mail ontvangen kan door een e-mail te sturen aan het e-mail adres: magazine@dkars.nl.

Van de eindredacteur:
En hier is editie 2 van DKARS‐Magazine, ondanks het feit dat het eerste Magazine in de vakantietijd verscheen hebben we dankzij de digitale mediastatistieken kunnen vaststellen, dat het eerste nummer direct al door meer dan 3.000 geïnteresseerden is bekeken! Vervolgens een aangename warme douche zoals alle reacties in de mail op ons overkwamen, kritische opmerkingen waren er ook, sommigen onder u misten toch nog wat techniek en in dit nummer is dit weer aardig gecompenseerd naar ik hoop.

Nu ik dit schrijf is de Stichting Dutch Kingdom Amateur Radio Society ook daadwerkelijk een feit geworden, op 7 augustus is deze opgericht bij Ton & Van den Broecke Notarissen te Culemborg. Dat betekent dat we nu ook met het werven van donateurs beginnen (de eerste hebben zich overigens al ingeschreven) en ook kunnen wij nu actief adverteerders benaderen om ons in financiële zin te steunen. Elders in deze editie meer informatie over het donateurschap.

De Stichting bestaat nu uit 7 bestuursleden en daarnaast nog 8 even belangrijke medewerkers die allen geheel op vrijwillige basis de DKARS tot een succes willen maken. Ook hebben we na diverse inspraakrondes vanaf eind juni tot een week geleden nu de regels voor de Dutch Kingdom Contest vast kunnen stellen. Uit deze regels moet in ieder geval de samenhang van het Nederlandse Koninkrijk voor de rest van de wereld duidelijk worden en ook daarbij een rol voor de Nederlandse radioamateurs die buiten het Koninkrijk verblijven. Verderop in deze editie alle ins and outs van de DKC‐contest.

Vanuit alle positieve reacties kwam er gelukkig ook al direct een veelheid aan kopij binnen en het ziet er dus naar uit dat de komende edities ook goed gevuld zullen blijven. Maar alle bijdrages van iedereen blijven welkom! Wij willen graag op een laag‐ drempelige manier blijven werken, gewoon een email insturen met wat losse foto’s of schema’s is voor ons al voldoende om er een artikel van te maken. We kunnen ook redelijk actueel zijn, doordat het Magazine niet naar een drukker hoeft besparen we niet alleen geld, maar ook heel veel tijd. En met eventuele technische artikelen willen we het graag begrijpelijk houden, wij zo ken vooral praktische en eenvoudig te realiseren projecten en daar zijn er nog heel veel van om nog te publiceren in dit Magazine.

Peter de Graaf – PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en eindredacteur.

DKARS_magazine_2-front

4 antwoorden
 1. Tom
  Tom zegt:

  Het zou geweldig zijn als de groep de hamnieuws website gaat gebruiken voor haar nieuws berichten. Dat is een prima kanaal; we hebben er niet nog één nodig

  Verder gewoon een onderdeel worden van Veron of VRZA. We zitten te wachten op meer fusie en niet op nog weer meer afsplitsingen.

  • Wim
   Wim zegt:

   Huub,

   Ik heb een blik geworpen, en ik lees over [b]de toekomst van het zendamateurisme[/b] in dit augustus 2014 exemplaar:


   Op dit moment hebben we nog 3 soorten vergunningen. Over
   enige tijd zal, ondanks weerstand bij een respectabel, doch ook
   afnemend, aantal zendamateurs, het examen morsetelegrafie
   (in fasen) afgeschaft gaan worden. Het aantal soorten vergun-
   ningen zal dan vermoedelijk afnemen tot 2. Als je verder goed
   oplet dan merk je ook dat er van de zijde van de overheid bij
   monde van het Agentschap Telecom nog geen enkel geluid los
   gelaten is om een vervangende toets voor de morsevaardig-
   heidseis in te voeren om zo het onderscheid tussen de vergun-
   ningen A en C te handhaven. Mijn verwachting is, ook al gezien
   de gelijkschakeling in de jaartarieven, dat op een gelegen mo-
   ment deze vergunningen zullen samenvloeien tot een volledige
   amateurvergunning. Wanneer het examen “Ra”

   Dat is toch een standpunt en artikel dat is opgediept uit de oude doos? Als de redactie zoiets niet redigeert is die toch wel in een slaaptoestand, of op andere wijze door bijvoorbeeld C2H5OH in overmaat geconsumeerd bij tropische temperaturen niet bij zinnen?

   Daar komt bij dat het zendamateursme is gelegaliseerd als een dienst binnen de ITU, teneinde zelfontplooien door onderzoek te bevorderen. Zoiets ongeveer.

   Het afschaffen van examens omdat men toch niet zelf bouwt en alles wat aan een Jappenbak mankeert laat repareren, is toch het paard achter de wagen spannen? Volgende stap is dat private zelfbouw van een zender wordt verboden !

   Nadat ik dit las heb ik per omgaande de mail aan die club geretourneerd (je vraagt je serieus af hoe ze op een eerlijke manier aan ruim 1500 emailadressen komen), met als subject AFMELDEN..Het klikken op het adres in email verklikt trouwens je koppeling van IP adres en emailadres aan weet ik wie eigenlijk?

   Als mensen zoveel energie over hebben kunnen ze die mijns inziens beter aan een IARU vereniging ten goede laten komen, maar ja, …Haantjes hebben lange tenen, vandaar die verdergaande verspintering, denk ik..

Reacties zijn gesloten.