Upgrade voor Elecraft K3

elecraft-logoElecraft heeft een nieuwe Synthesizer module uitgebracht voor de befaamde K3. De module met typenummer KSYN3A is vanaf april leverbaar vanaf $190 (excl. sales tax, shipping en douane). Bij de Europese reseller QRP-Project kost de module 244 euro exclusief portokosten.

Met de nieuwe synthesizer krijgt de K3 ondersteuning voor de 500 kHz (600-meter) band en neemt de ruisvloer af tot -139 dB. Daarmee kan de K3 zich weer meten met nieuw uitgebrachte zendontvangers in het topsegment.

Om actief te zijn op de 600-meter band is een aanpassing in het bandpassfilter noodzakelijk. Het uitgangsvermogen is 1 dBm (1 mWatt), voldoende om een zelfgebouwde eindversterker aan te sturen.

Eigenaren die een tweede ontvanger in de K3 ingebouwd hebben dienen twee synthesizer modules aan te schaffen, omdat beiden van hetzelfde type moeten zijn.

Meer informatie is te vinden op de website van Elecraft of de Duitse reseller QRP-Project.

2 antwoorden
  1. PDØMV
    PDØMV zegt:

    Spectaculair !! die K3 Elecraft module ter ondersteuning van de 600m band met -139dB ruisvloer afname op de 500 KHz band segement 😀 dat wordt interessant voor de echte Die Hards onder ons. voor 160m band moet je al een flinke antenne ruimte hebben, laat staan voor die 600m band, dat wordt 300m draad weg spannen 😀

Reacties zijn gesloten.