VERON: “Gespannen relatie met DKARS”

VERON-voorzitter Remy Denker (PA3AGF) heeft een brief naar de afdelingen laten verzenden, waarin hij aangeeft dat er ‘een gespannen situatie met DKARS bestaat’. Volgens het VERON-bestuur zou de oorzaak liggen in ‘continu incidenten waarbij afdelingsbestuurders en andere officials van de VERON door en namens DKARS worden benaderd’. Voorbeelden worden daarbij echter niet genoemd.

Denker, die de brief heeft laten schrijven door PR-commissie voorzitter Johan Jongbloed (PA3JEM) uit Almere, zo blijkt uit de metadata van het document, geeft verder aan dat ‘onze officials hun zorgen uitten over de wijze waarop DKARS individuele mensen van onze vereniging aan de schandpaal nagelen door communicatie openlijk op media te delen’.

Van diezelfde openheid houdt de VERON niet, zo blijkt uit een nagezonden e-mail die door secretaris Eric-Jan Wösten (PA3CEV) naar de afdelingen verzonden is. Het schrijven, dat door een tiental afdelingen aan Hamnieuws is aangeboden en inmiddels op meerdere plekken opduikt, mag namelijk beslist niet met de leden gedeeld worden.

Het complete relaas van het bestuur is online gezet door een afdelingsbestuurder en hier te downloaden.

101 antwoorden
 1. Afdelingsbestuurder
  Afdelingsbestuurder zegt:

  Het onbenaderbare VERON-bestuur geeft vanuit haar ivoren toren aan het vervelend te vinden als afdelingen en leden door DKARS benaderd wil worden, maar rept niet over haar eigen ontoegankelijkheid. Sinds wanneer is het benaderen van mensen verboden?
  Er wordt geen verantwoordelijkheid genomen over het DQB maar een hoop stof in de lucht gegooid en juridische onzin uitgekraamd. Want, wanneer leden zich uit eigen beweging aanmelden voor een dienst dan mogen er geen (adres)gegevens vastgelegd worden? Ik vraag me af hoe al die bol.com pakketten dan toch bij de mensen komen…

  Het is de schuld van ‘de media’. En DKARS. VERON is de waarheid en treft geen blaam. Kan iemand deze bestuurders een spiegel voorhouden? Wanneer zij fatsoenlijk communiceren en zelf transparant zouden zijn is het allemaal niet nodig geweest. Bestuur, en dan meneer Denker, meneer Wösten, meneer 45-jaar Van Den Berg en meneer Jongbloed. Breng uzelf elders in diskrediet en treedt voor de komende VR af. Anders zorgen wij daar wel voor. Maar gebruik de VERON niet als vehikel voor uw persoonlijke vetes over de rug van duizenden welwillende leden en tientallen welwillende afdelingen.

 2. paul
  paul zegt:

  De soap wordt met de dag mooier. DKARS is de “vijand” die wil infiltreren in de gesloten gelederen van de Koninklijke VERON “officials”. Heeft de VERON nog enige realiteitszin? Het gaat hier om een h-o-b-b-y !

 3. PE9DX
  PE9DX zegt:

  Hiermee geeft het HB van de VERON zichzelf een brevet van onvermogen. Dit soort communicatie naar alleen de afdelingsbesturen, waar geheimhoudingsplicht wordt bedongen, is toch helemaal van de zotte. Of zou het helpen om een WOB verzoek te richten aan het HB waar ze dan opening van zaken dienen te geven? Niet alleen over deze communicatie maar over heel veel meer zaken.

  Niet alleen onze ledenvergadering van de afdeling staat voor de komende weken op stapel, maar in nagenoeg alle afdelingen in den lande. Ik hoop dat dit als discussie punt wordt ingebracht en dat er een aantal kritische vragen aan het HB worden gesteld tijdens de komende ALV.

  • Joop van Zeeland
   Joop van Zeeland zegt:

   Een bekend mede-amateur zei wel eens: “Een brief is vertrouwelijk als er ‘vertrouwelijk’ boven staat”.
   Welnu, dat staat niet boven het schrijfsel van mijnheer Denker d.d. 10-01-2018, gericht aan de afdelingen.
   PA3CEV probeert die vertrouwelijkheid er een dag later aan toe te voegen…
   NIET ERG SLIM !

   • PA4YBR
    PA4YBR zegt:

    Mijnheer Van Zeeland, we hebben hier over bestuursleden van de VERON, al dan niet HB…. “slim” kan dan niet aan de orde zijn….

 4. paul
  paul zegt:

  Een dwingende “geheimhoudingsopdracht” van de secretaris naar de VERON afdelingen,
  maar DKARS wordt bestempeld als “intimiderend” als ze samenwerking zoekt over zaken zoals antenne plaatsing en QSL?

  Wat is dit?

  Blijkbaar mogen VERON afdelingen geen eigen mening hebben en niet zelf bepalen met wie zij openlijk discussiëren en samenwerken?

 5. Peter
  Peter zegt:

  Het doorsturen van de qsl-kaarten is vanwege privacy wetgeving niet mogelijk. Maar ondertussen wordt diezelfde wet overtreden door NAW gegevens van nieuwe leden te publiceren in de Electron.

  Gelegenheidsargumentatie (33 punten in Scrabble)

  • Erwin
   Erwin zegt:

   ‘Privacy’… Daarom staat mijn adres ook in dqbmanager.veron.nl? Een regionummer en call – en uitsluitend dat – zou meer dan voldoende moeten zijn. Trouwens. De site is zo lek als een mandje. Ik kan van ieder lid de adresgegevens inzien. Ik heb zojuist een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

   • Fred Jacobs
    Fred Jacobs zegt:

    Ja en via QRZ.com zijn ook zeer veel adressen openbaar!
    Ik denk dat ik die daar ook maar weg moet halen, voor je het weet staat er een of ander idioot voor je deur!

   • PA4YBR
    PA4YBR zegt:

    Heel goed. Dat riep ik een jaar of 4 terug ook, maar toen was het ‘onzin!’. Er was toen een roep van amateurs die uitsluitend ‘digitaal’ werkten (DSTAR toen, andere modes volgden) en die groep was OOK geinteresseerd in DQB-deelname. Nou…… dat was me een toestand !

   • Wilko
    Wilko zegt:

    Of het de statuten of het huishoudelijk regelement is weet ik zo niet maar het is idd ivm ballotage ja.

 6. henk
  henk zegt:

  Het lijkt mij verstandig dat VERON leden massaal hun lidmaatschap opzeggen !

 7. Peter Gouweleeuw PA2V
  Peter Gouweleeuw PA2V zegt:

  Ik ben niet gauw sprakeloos. Nu wel.
  Wat is dit vreselijk zielig. Wordt tijd voor een frisse wind door de VERON.
  Mijn contributie is nog steeds niet betaald, wacht nog op antwoord van de secretaris….
  Ik wil alleen maar weten of, in het kader van het DQB, goed met de financiën wordt omgegaan en waarom geen samenwerking met een financieel sterke en wereldwijd gesteunde organisatie wordt samengewerkt. Blijft er wellicht ook geld over voor het biertje van de IARU vertegenwoordiger 🙂

  • PJ
   PJ zegt:

   Hoe lang wacht je op antwoord van de secretaris? Ik les zojuist namelijk dat het gehele bestuur binnen enkele uren unaniem een besluit kan nemen zonder vergadering.

  • Jean-Paul PA8N
   Jean-Paul PA8N zegt:

   Idem. Heb echter al betaald voor 2018 maar het zal het laatste jaar zijn geweest. Wat een bende bij het Veron bestuur.

 8. Klaas Goossensen
  Klaas Goossensen zegt:

  Maak het niet zo ingewikkeld en moeilijk voor jezelf , maak een voorstel van het HB stel het voor op de VR willen wij (de leden dat wel of niet ?) dat niet leden gebruik mogen en kunnen (blijven) maken van het DQB ? Hang daar een prijskaartje aan , (geen lid , wel DQB lid kost € 25.- p/jr ) Zet meteen je ICT’ers aan het werk want je zit toch nog in de verkennende fase en bak die optie in , ze zijn toch nog niet begonnen met de nieuwe software hoop ik..
  Laat je leden beslissen , en je bent er weer uit. Hoef niet je 2e kerstdag op te offeren om je (kennelijk geheime) motivatie welke de basis is geweest van de HB beslissing op te offeren dat is toch zonde van je 2e kerstdag toch ? niet dan ?

  Maarja als je DKARS niet wilt pruimen , kan je dat toch gewoon zeggen , en zullen de leden gaan beslissen of ze jullie nog wel willen pruimen ..life is simple ..and (KIS) keep it simple.

  Fijne groet , en beste wensen voor 2018 en veel gezondheid en veel radio activiteit !!

  Klaas Goossenen (pand eigenaar)
  Radio Club Bunschoten waar iedereen welkom is !!

  • ludovicus
   ludovicus zegt:

   De Voorzitter van de Veron is het spoor kennelijk bijster.
   Is Remy niet dat mannetje uit de Alleen op de Wereld story?
   Mee denken is niet zijn favoriete bezigheid.

 9. Macel Postma
  Macel Postma zegt:

  Met modder gooien is geen kunst
  maar schouder klopjes geven dat is een kunst
  Wederzijds begrip tonen , eendracht maakt macht

 10. Joost Van Genderen
  Joost Van Genderen zegt:

  Het is zo jammer dat het veron HB zich keer op keer zo uit. Een mediatraining zou niet verkeert zijn. Ze onderschatten de snelheid waarmee dit rond gaat als een spreekwoordelijk vuurtje. Het geeft er een beeld van “wij bepalen en u luistert en voert uit” …. Huh leden ga verhaal halen bij u afdelingsbestuur. Suc6 ik pak een 2debak popcorn de eerste is op.

   • PA4YBR
    PA4YBR zegt:

    Dat denk ik niet, Anne, ook bij DKARS zie ik een aantal dingen fout gaan. Maar inderdaad, het zal de VERON (en in mindere mate de VRZA) niet ontgaan dat de nieuwe eend in de vijver stevig aan de ledenlijst trekt. En daar kunnen ze alleen zichzelf de schuld van geven….

 11. Bert
  Bert zegt:

  We zijn niet in staat de jeugd te interesseren voor onze hobby. De repeaters worden bevolkt door asocialen en de vergrijzing is enorm. Als 1 van de jongere zendamateurs (52 jaar) ben ik er ook bijna klaar mee. Hobbies genoeg zonder zielige bestuursconflicten. Kijk naar de USA. daar kan het wel maar in NL hebben we twee , drie of wel vier vereniging omdat we elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Zo jammer dit. Van zowel VERON als DKARS.

 12. Willem
  Willem zegt:

  ALGEMEEN:
  Typisch voorbeeld van één van de oorzaken van de teloorgang van de Nederlandse sociale samenleving en verenigingsleven. Hele verenigingen, van dam-en sport verenigingen tot EHBO verenigingen zijn leeggelopen en/of opgeheven door halsstarrige meestal decennia aanzittende bestuursleden en voorzitters welke absoluut geen millimeter willen wijken voor enige vorm van verandering, geen enkele kritiek kunnen verdragen en nieuwe inzichten en ontwikkelingen negeren. Immers zij beroepen zich toch op decennia lange ervaring en deskundigheid !
  Zowel de interne als externe roep om verandering is kennelijk een grote bedreiging en gevaar voor vele bestuurders welke op zijn minst kennelijk hun ego’s en eer kunnen aantasten. “Liever de vereniging naar de knoppen dan dat ik als bestuurslid of voorzittter ooit opstap !”, heb ik weleens gehoord van zo’n hufterig decennia “gevalletje”. Tsja, hoe diep kan je als bestuurder afzinken in je eigen gelijk en ego?
  Vrijheid van meningsuiting en concurrentie is in Nederland gemeengoed. Wie of wat is (een bestuur van) een vereniging of stichting dan wel om de concurrentie zwart te maken. Dat is gewoon hufterig gedrag ter meerdere glorie van (gekrenkte) ego’s.

  DEZE DISCUSSIE:
  Kappe met ego trippen en richt je gewoon op de doelstellingen van je vereniging of stichting. Accepteer elkaar, respecteer elkaar, verbeter je houding en gedrag en werk eens samen.
  Daar bereik je meer mee dan moddergooien en moddergevechten wat alleen maar verliezers opleverd.

  • ludovicus
   ludovicus zegt:

   De waarheid genereren is toch geen moddergooien Bert?

   Verder heeft u volkomen gelijk.

 13. PA2RU
  PA2RU zegt:

  Om een lang verhaal maar kort te houden : ik moet van het huidige landelijke bestuur op de pot gaan zitten met een emmer in mijn handen..
  Brieven sturen naar de lokale afdelingen en een na-schrift om dat dan niet te delen met de leden op lokaal niveau getuigt mijn inziens niet echt van helder inzicht , zeker niet als er over een reeks van incidenten word gesproken waarvan ik me niet kan voorstellen dat die er uberhaubt hebben plaatsgevonden
  Daarbij word het ook tijd voor Remy Denker dat ‘ie opstapt als voorzitter en plaats maakt voor iemand die transparanter in het leven staat.

  • Ruud PA9RD
   Ruud PA9RD zegt:

   Helemaal mee eens, maar ik was enige jaren geleden al helemaal klaar met meneer “Alleen op de wereld” Denker. Ik vond en vind het nog steeds een arrogante kwal! Is mijn mening……hij staat totaal niet open voor vragen (of kritiek) van de voor hem belangrijkste mensen in zijn hobby en radioleven: namelijk de leden van die eliteclub!

 14. Ewoud PD3WDK
  Ewoud PD3WDK zegt:

  Aangaande de berichtenwisseling met DKARS over het DQB lidmaatschap kruipen ze bij het H.B. van de Veron opeens in een slachtofferrol.
  Ze voelen zich bedreigd en leggen de zwarte piet bij DKARS, die alleen maar een doodgewone vraag over toetreding tot het DQB stelde.
  Dat ze daar panisch benauwd van werden bij de Veron is nu wel duidelijk, en dat verklaart ook hun reactie.
  De manier van antwoorden door de algemeen secretaris van de Veron Eric Jan Wösten is ronduit onbeschoft te noemen, en ik schaam mij dan ook nog lid van deze club te zijn.
  Vanuit de afdeling worden hieromtrent zeker vragen gesteld op de Verenigings Raad, en het is te hopen dat de andere afdelingen zich daarin niet onbetuigd laten.
  Kom op zeg, dit betreft alleen maar een hobby, waarbij we niet tegen, maar met elkaar zouden moeten werken aan optimalisering.

 15. Stan DL/PA8C
  Stan DL/PA8C zegt:

  En ondertussen druppelt de emmer steeds voller. Geen slimme actie van het HB en het vertrouwen in het bestuur is opnieuw verder aangetast. Hoe lang moet dit zo nog doorgaan?

 16. Rob
  Rob zegt:

  De VERON bestuurders maken zich behoorlijk belachelijk met deze actie.
  Stap eens over jullie schaduw heen en kijk wat jullie samen met de DKARS en VRZA kunnen doen voor ‘alle’ radio amateurs in Nederland. Het is geen wedstrijd wie de beste is……

  Ten aanzien van DQB voor ‘niet leden’.

  De VERON vindt DKARS donateurs geen leden. Dit zijn dus ook ‘niet leden’ en daar kan een regeling voor worden bedacht zo lees ik in de mail van de VERON voorzitter aan de afdelingen. Maar omdat DKARS dit collectief wil regelen voor hun donateurs mag het niet!

 17. Juul
  Juul zegt:

  Ja, ………..Ik begrijp uit de reactie van Remy dat VERON mensen het vervelend vind dat ze door DKARS benaderd zouden worden.
  Nou vooruit, Ik weet nog goed dat ik op een recente DVA even geprobeerd heb om in kontakt te komen met de secretaris van de VERON. Om een verschil van inzicht “bij te leggen” inzake het dragen van spelden op de DVA.
  In een gesprek met Remy ( vrz. VERON) op die dag suggereerde hij mij de secretaris om te laten roepen. Dat heb ik gedaan. Na 3x dat te hebben gedaan en in alle keren geen reactie schoot ik Remy maar weer aan om m’n teleurstelling te delen inzake bovenstaande.

  Ik wens nl niet zo afgeserveerd te worden door iemand die zo “duikt” en nog zich niet half zo ingespannen heeft voor de VERON als ik in het verleden heb gedaan.

  En tegelijkertijd vroeg Remy mij om weer bij de VERON te komen (dus weg bij DKARS waar ik stukjes voor schrijf). “want die artikelen die je voor DKARS maakt kunnen ook bij ons”.

  Ik heb mij toen onthouden van een reactie. Maar gelezen hebbende de recente brief ( beetje late reactie, je kunt het een “Camiel Eurlingsje” noemen) en de opmerking van Remy: “dat VERON mensen het vervelend vind dat ze door DKARS benaderd zouden worden.”, deed hij precies hetzelfde maar dan dus andersom.

  Het is wel jammer dat het allemaal zo gaat.

  Juul -PE0GJG

  (oprichter PR commissie en zich vele malen hebbende ingespannen op allerlei publicitaire en politieke vlakken t.b.v de VERON.
  Als mijn oude Omroepbaas zou weten wat er allemaal geregeld is in die (werk) tijd………..zou ik alsnog ontslagen worden.

  Kan niet iedereen over z’n “eigen schaduw heen stappen”?.

  • John
   John zegt:

   Lid van DKARS kan je niet zijn. Dit is een stichting waarbij het zelfde kan gebeuren als bij de VERON. Bestuurders die een eeuwigheid blijven zitten.
   Maar ben het weleens met de grote groep hier dat je als bestuurder van een vereniging volledig open moet zijn in wat je wel en niet doet

 18. Leo
  Leo zegt:

  Als al die mensen die precies weten hoe het bij de VERON moet zich nu eens op gaan geven voor één van de vele vacatures ?

   • Leo
    Leo zegt:

    Ik draag mijn steentje bij in het afdelingsbestuur en wat doe jij voor de VERON Juul ?

    • Peter Gouweleeuw PA2V
     Peter Gouweleeuw PA2V zegt:

     Laten we daarom hier ophouden met verwijten en wie het meeste voor de club doet. VERON gaat uitermate slordig om met vrijwilligers en commissieleden. Ik spreek uit ervaring. Daarom worden vacatures nu zo slecht ingevuld. Kundige en slimme mensen laten zich niet meer voor het karretje spannen. Laat staan dat ze uit zijn op die emmers vol gouden spelden! Het heeft geen zin om hier te “meten” wie de grootste heeft. Dat doen ze in het HB wel. 🙂

     • paul
      paul zegt:

      Het “beste stuurlui staan aan wal” argument kunnen we inderdaad wel eens gaan schrappen, denk ik.

      Al helemaal als de stuurlui zelf hun koers kwijt lijken te zijn en geen contact met de wal meer willen onder geheimhoudingsplicht.

 19. ludovicus
  ludovicus zegt:

  Hallo allemaal.

  Het schijnt door publicatie daarover elders op internet dat ook in dit berichtencentrum
  Big Brother is…… Watching You…
  Waarvan akte……..het is een analyticus…..

 20. Frits van Schubert
  Frits van Schubert zegt:

  Schept wel duidelijkheid na een (te) lange radiostilte. De VERON sluit de deuren voor DKARS. Wellicht gaat de VRZA hier wat genuanceerder mee om. Wordt vervolgd!

  • Henk Pit
   Henk Pit zegt:

   Tjah … Samenwerking is blijkbaar moeilijk in Ham Radio land… Daarbij heeft de VERON al sinds mensen heugenis de reputatie van een stoffige conservatieve elite-club … Hoe zou dat nu kunnen?… je zou toch denken dat als men intensief samen ging werken met alle clubs de HamRadio ermee gebaat zou zijn in Nederland? … Vooral de VERON heeft de reputatie tegen alles te zijn wat progressief is … Jammer hoor …

 21. Adriaan Brillie
  Adriaan Brillie zegt:

  DKARS is niet mijn ding. Ze proberen een voet binnen de deur te krijgen bij de VERON en VRZA. Dan weer via een antennebureau, dan weer via een QSL bureau. Dan weer om bij het OA overleg binnen te komen. Dit bevalt me niet zo aan de DKARS, niet op deze wijze.

  Voor mij is het nog steeds een leuke hobby. Het is geen bedrijfswerk. Maar dat schijnen een paar mensen te vergeten. Dit soort overname hebben ze zeker bij geen stijl opgedaan. Het zal wel de tijd zijn, je ziet het vaker. Gaat

  In een club gaat altijd wel iets niet zoals je zou willen. Echter is het niet zo dat de VERON en VRZA ruziezoekende clubs zijn. Dat is nooit mijn ervaring geweest. En elke club mag hun eigen club zo invullen als ze willen. En bij de ene club voel je meer thuis, dan bij een andere. Dan maak je een keuze, en dat mag in dit land.

  Je kan altijd nog lid worden van de UBA, DARC, ARRL als je niet kan vinden in een DKARS, VERON dan wel VRZA. Maar vooral, wees actief op de banden, gebruik ze.

 22. Erik PH9E
  Erik PH9E zegt:

  Als ik dit (als niet-Veronlid) zo allemaal lees, dan heeft het HB van die vereniging in het gunstigste geval een enorm imagoprobleem. Met een wat minder positieve bril bekeken komt daar een minstens zo groot vertrouwensprobleem bij. Anno 2018 los je dat echt niet meer op met geheimhouding, krampachtig vasthouden aan gedateerde standpunten en een portie arrogantie. Hamvraag is natuurlijk wel hoe representatief de hier geuite kritiek is voor de mening van de ‘bulk’ van de leden. Ergens heb ik het vermoeden dat niet alleen dat HB persoonlijke vetes aan het uitvechten is.

 23. Fred Jacobs
  Fred Jacobs zegt:

  Al deze discussies en meningen geven wel aan dat er dingen gaande zijn die uiteindelijk niet bevorderlijk zijn voor de goede sfeer en verstandhoudingen.

  Ik denk dat wij Radioamateurs in Nederland rijp is voor een overkoepelende Federatie, daarin kunnen de huidige verenigingen hun identiteit behouden, maar de vertegenwoordiging naar Overheid, en IARU en het beheer van het DQB word een zaak van de federatie. Het bestuur van de federatie is samengesteld uit leden van de betreffende aangesloten verenigingen.
  Dit is een zelfde constructie al die je ziet bij o.a. de Sportbonden.

 24. Ge.
  Ge. zegt:

  Het is spijtig dat er in dit artikel door de auteur maar gedeeltelijk wordt geciteerd uit de brief die als wetransfer-bijlage te downloaden is. In het artikel staat slechts “Volgens het VERON-bestuur zou de oorzaak liggen in ‘continu incidenten waarbij afdelingsbestuurders en andere officials van de VERON door en namens DKARS worden benaderd’. De kern is niet dat er mensen worden benaderd.

  De zin die van belang is, is de zin erna: “Een aantal afdelingsbestuurders en andere officials heeft de manier waarop, als intimiderend en zelfs bedreigend ervaren”. Maar ook de zinnen die erna volgen zijn van belang. Daarin wordt aangegeven dat er (VERON) mensen zijn die door Dkars aan de schandpaal worden genageld, o.a. door onderlinge communicatie zonder toestemming openlijk te publiceren. Dat is niet netjes, zelfs strafbaar en dat het gebeurt is aantoonbaar. Daarvoor hoef je maar dit nieuwsmedium te volgen en/of het Dkars magazine te lezen. Voor wat betreft de publicatie in het magazine, zou je mogen aannemen dat de voorzitter van Dkars, die zichzelf jurist noemt, de redactie daar ook nog even op wijst.

  Dat er door het door Dkars bestuur (bewust) creëren van een beeld (ook wel framing genoemd) zwakkeren van geest opstaan, die het nodig vinden om op basis van wat ze horen mensen daadwerkelijk te bedreigen, is meer dan droevig.

  Wat dat betreft heeft Dkars door haar manier van opereren het imago van ‘de radiozendamateur’ enorme schade toegebracht. En aangezien veel wat op internet gepubliceerd wordt tot in lengte van dagen terug te vinden is, is dat een blijvende schade.

  Zeg ik daarmee dat de bestuurders van de VERON of VRZA niets fout doen? Nee, zeker niet. Maar een beetje meer nuance en gevoel voor politieke spelletjes zou bij veel reageers wel aanwezig mogen zijn.

  • paul
   paul zegt:

   Helder betoog, maar ik denk dat in je verhaal DKARS,VRZA en VERON volledig uitwisselbaar zijn. Sommige dingen achter gesloten deuren, sommige dingen liggen “op straat”. Ik weet niet wat kwalijker is.

   En keer op keer wordt de wens van amateurs niet gehoord: Werk Samen, Zo Veel Je kan.
   Stop met kinderachtige vetes, wees een man, zoek een gezamenlijke vijand.

   Zoals storing of welstandscommissies…

 25. Hans
  Hans zegt:

  Wat een jammerlijke actie bij de VERON, als ze verstandig zijn publiceren ze nu direct de hele brief die geheim moest blijven op hun website zodat alle leden en ook niet leden er kennis van kunnen nemen.
  Daarna kan er in alle openheid bepaald worden door alle afdelingen en de leden of tijdens de VR het gehele HB afgezet moet worden of als andere optie een aantal leden ervan vervangen moeten worden.

  Het bestuur is hard bezig haar eigen graf te graven en er komen steeds meer amateurs bij die er graag een schepje zand opgooien om het daarna toe te dekken.

 26. Hans
  Hans zegt:

  Heb net de bewuste brief gelezen en om eerlijk te zeggen snap ik niet dat die brief vertrouwelijk moet blijven. De brief is te downloaden via de link die net onder het mailtje van de secretaris staat maar na een eerste keer lezen toch wat moeilijk gezien is en daarom over het hoofd gezien.
  https://wetransfer.com/downloads/94d4ac844a9a489a6312775ffaf872cb20180111145411/ee9aa6

  Ik kan niet beoordelen of de brief helemaal juist is maar het lijkt me zeker geen brief die het noodzakelijk maakt dat de secretaris daarna nog eens een mail gaat sturen die het geheel in het schimmige gaat trekken. Is gezien het verleden wel een aktie die bij de persoon past en die voor een bestuur van een landelijke vereniging absoluut niet kan.

  Mijn conclusie: het wordt tijd dat de VERON secretaris een motie van wantrouwen aan zijn broek krijgt, en er tijdens de komende VR een nieuwe secretaris benoemd wordt. Dat zal niet makkelijk zijn maar voor VERON de enige oplossing wil ze over een paar jaar nog bestaan.

 27. Nico
  Nico zegt:

  Of je nu wel of niet als veron bestuur wil samen werken met andere stichtingen of verenigingen het zei zo maar de wijze waar op er nu gereageerd word is zo gaat alleen ten koste van eigen reputatie. Over het antwoord op toetreding op qsl kaarten bureau hadden als ze ietsjes meer pr vaardig waren minstens anderhalfjaar kunnen rekken met vergaderrondes op verschillende niveaus.

 28. Frank
  Frank zegt:

  Volgens mij gingen de omstreden uitspraken van de nieuwe Amerikaanse ambassadeur Hoekstra niet over Nederland als land of Nederlandse politici maar over een Nederlandse radiovereniging…..

 29. Willem
  Willem zegt:

  Ik begrijp deze emoties, echter ik wil de diensten en producten van de Veron graag behouden evenals de Electron waar ik elke maand naar uit zie.
  Dit alles staat los van de Veron HB bestuursleden.

 30. Cees
  Cees zegt:

  Conservatieve machtswellustelingen die iedereen hun wil op wil leggen, een ander woord heb ik niet voor het HB van de VERON
  Dit zijn duidelijk dictatoriale trekjes (beetje eng) deze mensen kunnen beter de eer aan zichzelf houden en terug treden.

 31. Arthur
  Arthur zegt:

  Ze gaan zo, op in hun eigen gelijk, dat ze niet meer opkomen voor de belangen van de leden en alle anderen (gewone) radioamateurs..

  Oude zeikerige PA…. mannetjes …….

  In laten slapen aub,..!!

  • Wim PAoWV
   Wim PAoWV zegt:

   Arthur,

   Moet ik naar uw smaak ook als oud zeikerig PAo-mannethe geruimd worden?
   Ik had vannacht angstdromen van uw opmerking

  • Juul - PE0GJG
   Juul - PE0GJG zegt:

   Dit is nu typies weer zo’n reactie uit dit Internet tijdperk.
   Eerst iets typen, de wereld in sturen , dan pas nadenken en dan lekker anoniem zitten gluren.

   Arthur, wat ben jij een grote jongen.

   Ik heb dan wel geen PAxxx call maar ben wel een “old-timer”.

   En jij ?

   Juul – PE0GJG

 32. Theo
  Theo zegt:

  Wij moesten zelfs onder lichte dwang de eigen website stoppen en aansluiten bij het sub-domein van de veron. Ze waren het er niet mee eens dat wij een eigen website hadden met nieuws vergaring over de hobby. Na enkele lange emails hebben we nog steeds geen duidelijk antwoord gekregen maar blij zijn ze niet bij de veron.

  Ze geven aan dat we bij HUN moeten aansluiten, dus dan hebben WIJ geen invloed meer omdat ze onze berichten tevens filteren.

  Wat een zooitje, maar helaas is het PI4 ATOF van de Veron dus ja stoppen we dan stopt ook de ATOF denk ik

 33. Harry
  Harry zegt:

  De verenigingsvorm van de VERON is niet op democratische wijze gevormd, zoals bij de VRZA. Daar heeft ieder lid stemrecht. Bij de VERON gaat het met vriendjespolitiek. Bij DKARS is er een stichtingsvorm met statuten. Dus drie organisaties die op totaal verschillende leesten gevormd zijn. Vertrouwen en betrouwbaarheid zijn de best onder te scheiden delen in de diverse organisatie vormen. Verder zijn de gebruikers afhankelijk van de persoonlijke inbreng van de kopstukken. Besturen is nog steeds een gave en dat moet in je zitten. Daar gaat succes van uit. Ik denk daarbij aan Frits van Rossum, Dick Harms, Flip Huis, Jan Hoek en nog vele anderen. Ik wacht zelf al een half jaar op een antwoord op een brief aan het VERON hoofdbestuur, ik reken er al niet meer op dat ze die nog sturen………………………. dat is de VERON.

 34. Anne Mak
  Anne Mak zegt:

  Zo te lezen een brief vol leugens en halve waarheden. Hij zou zich moeten schamen. Ik vind dat hij de amateurdienst hiermee schade berokkend.

  • Peter Gouweleeuw PA2V
   Peter Gouweleeuw PA2V zegt:

   Oplossing is eenvoudig. Opzeggen en lid van de andere vereniging worden. Kost een stuk minder en je behoudt dezelfde mogelijkheden. Het blaadje Electron is toch niet meer het niveau van jaren geleden, en je hoeft ook niet meer de maandelijkse speldjes ruilbeurs te aanschouwen. Dit is ook niet meer van deze tijd. Vraag jonge mensen naar de betekenis van speldjes, en je zal een meewarige blik ontvangen. Laten we met z’n allen ernaar streven om tot eenwording en een goede vertegenwoordiging voor de zendamateur in ons koninkrijk te komen. In mijn beleving zijn er genoeg mogelijkheden.

   • Naam(verplicht)
    Naam(verplicht) zegt:

    Ja, ik vond toevallig:

    http://www.robkalmeijer.nl/techniek/electronica/radiotechniek/hambladen/electron/1946

    Als je daarin en in enkele volgende jaargangen leest zie je technisch niveau. Met recht experimenteel radioonderzoek.

    Maar ja zoals elk volk de president krijgt die het verdient geldt dat blijkbaar ook voor zendamateurbladen, die gaan over vossejachten, dxpedities en wekelijkse weekendwedstrijdjes 5nn TU.met koopbakken en antennes uit blisterverpakking.

    Ik merkte ook dat ik reeds 60 jaar in amateurbladen publiceer.
    Zullen er niet meer worden en dat zullen vele voorstanders van de voortgaande infantilisering wellicht toejuichen.

 35. Berto
  Berto zegt:

  Ik heb na tientallen jaren vorig jaar mijn lidmaatschap van de Veron opgezegd. Jammer, maar ik had meer dan genoeg van de huidige houding van de Veron.
  Maar ga lekker door met elkaar speldjes geven binnen de Veron.

  Weer lid worden, nee voorlopig zeker niet meer. En voor de QSL hebben we tegenwoordig zeer mooie digitale oplossingen. Maar dat heeft de ‘oude mannen club’ nog niet door.
  Misschien kunnen ze nog meer banden aan N amateurs geven, dat trekt misschien nog een paar nieuwe leden.

  Doe mij ook maar popcorn en een biertje, het is inderdaad beschamend vermakelijk helaas.

Reacties zijn gesloten.