Website VRZA vernieuwd

vrza-logoDe VRZA heeft haar website in een nieuw jasje gestoken. De voorheen statische website maakt nu gebruik van het WordPress CMS. Daardoor kan de redactie de website makkelijker en sneller bijwerken. Ook is het domein cqpa.nl geintegreerd op de hoofdwebsite vrza.nl. Nu deze stap gezet is, kan het nieuw te vormen IT-team verder met het doorontwikkelen van de diverse applicaties.

Op de website is een archief opgebouwd van oude CQ-PA’s. Henk (PE1KFC) is de laatste weken bezig geweest om alle uitgaven sinds 1989 te digitaliseren als PDF-bestand. Deze zijn op de vernieuwde website te downloaden onder het menu-item: CQ-PA en dan Oude nummers.

Om de volgende stappen te zetten is de vereniging nog op zoek naar leden die willen helpen. Zo zoekt zij onder andere een PHP-programmeur, maar ook mensen die redactioneel willen bijdragen zijn van harte welkom om te reageren. Dit kan door een e-mail te sturen aan Simon (PA9TV) op het adres pa9tv@vrza.nl.

Meer informatie: www.vrza.nl.

7 antwoorden
  1. Jurgen, PA3KC
    Jurgen, PA3KC zegt:

    Kijk, zo als de VRZA het doet met hun CQ-PA blad zo online zetten zo had ik dat ook ingedachte voor het ELECTRON blaadje van de VERON.

  2. PE2K
    PE2K zegt:

    Ik heb liever een echt tijdschrift dan een PDF blaadje. En dat is de reden dat de VERON ook groot blijft.

    • Vincent
      Vincent zegt:

      Nog beter zou het zijn als er een optie gegeven werd. Digitaal blad bij de standaard contributie en een mogelijkheid bieden tegen een kleine bijdrage een papieren magazine te ontvangen

      • PE2K
        PE2K zegt:

        Dat werkt niet. Zeker niet als je het WIJ uit de vereniging wil halen, moet je met dat soort voorstellen komen. Dan kan je gelijk het QSL bureau ook opheffen.

        • Frank
          Frank zegt:

          Deze reply ontgaat mij volledig? Bij een optie digitaal of blad haal je het WIJ uit de vereniging? In hoofdletters nog wel? Sorry maar dat raakt kant nog wal. Klink bij mij meer als IK ben tegen dus wij moeten ook maar tegen zij. Ik vraag me af hoeveel wij er dan is.

          Dat het niet gaat werken kan wel kloppen, digitaal heeft een kosten voordeel, maar zolang een aantal graag het blad wil hebben blijf je die kosten houden, sterker bij een kleinere oplage zal de kostprijs per stuk alleen maar stijgen. Dit zijn vaak alles of niets keuzes.
          En die pakte bij de VRZA ook niet goed uit, dat is in ieder geval zeker.

  3. Wim (die andere niet de ene)
    Wim (die andere niet de ene) zegt:

    Frank,
    Je laatste volzin is , denk ik, tekort door de bocht.
    Amateurs zijn lid van een vereniging omdat:
    1. die hun belangen behartigt
    2. ze in afdelingen kunnen samenkomen
    3. omdat er evenementen georganiseerd worden zoals Rosmalen,DVDRA, DNAT, velddagen, verenigingszender, enzovoorts..
    4. ze belangen behartigen van zendamateurs bij IARU en overheid.,
    5. opleiding voor een jarenlange studie verzorgen af te sluiten met een uiterst moeilijk staatsexamen, die de geslaagde het gevoel geeft dat hij expert is en kan oordelen over lieden met aluhoedjes, storing, schoonheid van antennebouwsels in woonomgevingen etc.

    Als je beneden een kritisch aantal leden komt, dan red je dat niet meer.

    Dat schat ik ruwweg rond de 2000. Kom je eronder dan moet je schrappen in afdelingen, clubbladpagina’s en wordt het lidmaatschap dus steeds minder concurrerend met de grootste vereniging die als enige in de IARU vertegenwoordigd is.

    Met vertrek van de hoofdredacteur PA3AIN donderde in mijn optiek de zaak volledig in elkaar,, potloodkladjes met technische onzin werd aan de leden ongeredigeerd gepresenteerd via het clubblad op internet dat die naam niet meer verdiende.. Voor veel leden (90%) is het clubblad het enige dat ze echt consumeren, blijkens de opkomst bij de Veron op afdelingsbijeenkomsten. Maak je van de inhoud dus een zootje, dat de indruk wekt dat je de vereniging versneld de nek wilt omdraaien, dan geeft dat de getoonde leegloop.

    Henk Smit, die nu redactiesecretaris is, heeft al dat puin blijkens de nu openbaar beschikbare oude nummers alsnog omgetoverd tot een leesbaar product. met een herkenbare stijl. Mijn respect. daarvoor. Ik schreef regelmatig zelfbouwbijdragen maar ik ben overgestapt naar de UBA, toen ik merkte wat een puinhoop er van werd gemaakt.

    Terzijde vraag je je wellicht af waarom ik dan niet voor de Veron schrijf. Antwoord: heb ik geprobeerd, na acceptatie lieten ze artikelen een jaar liggen en publiceerden dan met een opmaak van likmevestje, alle schema;s en foto’s werden bewerkt, en die krijg je dan een jaar later op je brood ter correctie. Dat introduceert fouten die ik deels over het hoofd zag, dus mijn idee:: Geen wijzigingen, behoudens spelfouten die er wel eens een enkele keer doorslippen. Gaan ze niet mee akkoord, ze hebben de samenwerking eenzijdig opgezegd toen ik de herschrijvingen weigerde te accepteren. De Belgen hebben er geen moeite mee, blijkbaar, daar kan ik rustig de foneboys met hun jappenbakken en de 27 megahertzers in de bomen jagen.

    Voor dkars schrijf ik niet, want die voeren in hun blazoen dat iedereen alles mag kopieren, ze doen niet aan auteursrecht van hun schrijvers, hoe verzin je het; Ter adstructie: . Ik pak de auto van mijn buurman en als hij protesteert zeg ik: Ik doe niet aan eigendomsrecht. , Bovendien zitten we niet te wachten op nog een verdere versplintering van belangengroeperingen. .

  4. Frank
    Frank zegt:

    Wim,
    Ik denk dat je gelijk hebt voor wat betreft punten 1 tot en met 4 en punt 5 voor de vrolijke noot. Ik ben daar ooit meer dan 30 jaar geleden ook zo ingestapt. (Ik had al examen gedaan, dus punt 5 was sowieso niet van belang) Ondertussen via de Veron naar VRZA naar niets toen het blad verdween.
    Uiteindelijk was ik ook op het punt beland dat ik alleen het blad nog las. Daar tussenin van actief lid naar slapend lid gegaan, dat is een kwestie van prioriteiten geweest en lag niet echt aan de VRZA.

    Verhalen schrijven is sowieso niet aan mij besteed, als echte techneut is de Nederlandse taal helaas niet aan mij besteed, ondanks pogingen van diverse leraren, wis en natuurkunde graag, talen helaas. Ieder zijn vak.

    Ik begrijp je frustratie maar denk persoonlijk dat je wat te zwart wit bent (geen verwijt, dat mag)
    De wereld veranderd en de hobby wordt breder. Iemand die achter een “Jappenbak” fone een contest doet kan veel plezier in zijn hobby hebben, ook ATV en digitale modus hebben aanhangers.
    Van mij mag het, het maakt de hobby breed en niet iedereen wil zelf iets bouwen of morse bedrijven. 33 jaar geleden maakte ik ook mijn zender met een QQE03/12 eindbuis zelf, maar nu staat er ook een Icom hightech bakkie boven. Het kan verkeren, maar ik heb met beiden apparaten plezier beleeft. Daar gaat het volgens mij om bij de hobby.
    Niet elkaar dwars zitten omdat een ander de hobby anders beleefd.

    DKARS begrijp ik ook, ze willen volledig anders en dat mag van mij. Auteursrecht? Dat is een keuze voor de schrijver, wanneer je het van te voren weet is er niets aan de hand. Dat is hoe DKARS werkt. Velen hebben er geen moeite mee, het is een keuze. Wanneer je dit niet wilt moet je het gewoon niet doen.

    Je mag de auto van je buurman ook pakken wanneer dat mag van hem. En ander geluid kan verhelderend werken.

    Ik ben het wel volledig met je eens dat we eigenlijk geen versplintering meer moeten hebben, er liggen diverse gevaren voor de zendamateurs op de loer. Een sterke vereniging met veel leden kan dan veel betekenen.
    Helaas is de zendamateur ook vaak techneut (ik ook) en ik weet dat we nogal eigenwijs zijn. Ook zitten we elkaar veel te vaak in de haren. Dat moeten we als groep eigenlijk helemaal niet doen.
    Maar ja, ik heb de oplossing hiervoor ook niet helaas.

    Misschien wordt ik wel weer lid van de Veron, ik zit er wel over te dubben. Een aantal dingen staan mij niet aan, maar dat hoort natuurlijk ook bij geven en nemen.

Reacties zijn gesloten.