AT: Gebruik 5 MHZ nog niet toegestaan

AT_logoHet gebruik van de 5 MHz (60-meter) band door radiozendamateurs is nog niet toegestaan. Hoewel de voorlichtster van Agentschap Telecom aanvankelijk aangaf dat dit na publicatie in de Staatscourant mocht, is de toezichthouder hier vanmorgen op teruggekomen.
Inmiddels is er een artikel op de website verschenen waarin de toezichthouder nadere informatie geeft voor (toekomstige) gebruikers.

5 MHz band binnenkort ook voor radiozendamateurs met een F-registratie

3 november, 2015

Binnenkort mogen radiozendamateurs met een F-registratie ook gebruik maken van de 5.350 – 5.450 kHz band (60 meter). Deze wijziging is al opgenomen in het Nationaal Frequentieplan dat gisteren in de Staatscourant is gepubliceerd.

De band mag gebruikt worden zodra ook de Regeling gebruik van frequentieruimte met meldingsplicht 2015 is aangepast. Radiozendamateurs hoeven hiervoor zelf niets te doen. De wijziging is voorbereid en gaat naar verwachting binnen twee weken in. Gebruik is op secundaire basis en alleen voor radiozendamateurs met een F-registratie.

8 antwoorden
 1. Koos Koets
  Koos Koets zegt:

  Formeel heeft de dame gelijk, na publicatie is de wet van kracht, het AT zou iets beter moeten anticiperen het is immers geen verassing dat dit stond te gebeuren. Maar ach…die twee weken maakt ook niet zoveel uit.

  Beantwoorden
  • Roeland Jansen
   Roeland Jansen zegt:

   dat is mijn idee dus ook. Als je checkt op wanneer een wet van kracht is etc… als het aangegeven staat in de publictie dan is dat mi ook de enige juiste informatie.

   Enfin. De eersten zijn al bezig geweest. Ik wacht nog wel even.

   Beantwoorden
 2. PDØMV
  PDØMV zegt:

  lekker handig om eerst dat gene te publiceren en dan achter af erop terug te komen en in te trekken. je zou haast zeggen nu het toch al gepubliceerd is ben je als radiozendamateur administratief gedekt, het staat juridisch zwart op wit !!

  Beantwoorden
  • Ruud
   Ruud zegt:

   Je kunt het ook omdraaien, Jaap.
   Zolang niet duidelijk is, wie zich aan welke regels moet houden, zou je wel eens te vroeg kunnen zijn.
   Maar een betere volgorde zou zijn, dat AT de “regeling” al op voorhand bekend gemaakt zou hebben, met verwijzing naar de geplande publicatie in de Staatscourant.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!