Bijna 10 procent ledenwinst VRZA

De VRZA heeft het afgelopen jaar een behoorlijke ledenstijging weten te realiseren. Stond de teller op 1 januari 2017 op 932 leden, het jaar werd afgesloten met 1024 leden. Een stijging van bijna 10%. Het vernieuwde VRZA-bestuur heeft zich het doel gesteld om op 1 januari 2019 minimaal 1200 leden te hebben. Om dit te bereiken is de contributie verlaagd en is de vereniging veel actiever op beurzen en tijdens examens.

Voorzitter Floris Wijnobel (PA1FW) schrijft daarover: “Het gestelde doel van 1200 leden per 1-1-2019 is echter nog niet gehaald, dus nog geen tijd om op onze lauweren te rusten. Afdelingen die 5 of 10 extra leden werven voor 31-12-2018 kunnen rekenen op een eenmalige extra afdracht. Het bestuur hoopt dat de afdelingen hiermee extra activiteiten zullen organiseren en onze vereniging verder zullen helpen groeien.”

13 antwoorden
 1. Anoniem
  Anoniem zegt:

  geen wonder de veron graaft langzaam zijn eigen graf, en is klaar als de zittende bestuurders op het punt staan silent key te gaan en er geen waardige opvolging is geweest door hun halstarrige houding

 2. PJ
  PJ zegt:

  Langstzittende bestuurder bij de VERON: 47 jaar.
  Langstzittende bestuurder bij de VRZA: 47 maanden?

 3. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Ja, en het eind van de vertrekkende leden bij de VERON is nog lang niet in zicht na de teleurstellende uitslag van de stemming op de VR voorstellen!!!

  • Jan
   Jan zegt:

   weinig logica in deze opmerking. Het zijn immers de leden die stemmen tijdens de VR.!

 4. Peter Gouweleeuw PA2V
  Peter Gouweleeuw PA2V zegt:

  VRZA moet gewoon zo doorgaan. Hebben ook geleerd van hun fouten in het verleden. Ooit ook een bloeiende vereniging. Het wordt tijd dat VRZA ook verbinding zoekt met andere partijen zoals DKARS, dan zijn zij binnen de kortste keren de grootste belangen behartiger van de Nederlandse zendamateur. Dus niet meer de oren laten hangen naar VERON. Toon lef en durf. Het grootste deel van de Nederlandse zendamateurs zijn de machtswellustelingen bij VERON allang al zat.

  • ludovicus
   ludovicus zegt:

   Peter en andere radioliefhebbers.
   Lees eens de brief die door de voorzitter van de Veron , Remi is opgesteld.
   Pas op dat je niet onpasselijk wordt van de taal en woordkeuze.
   De man geeft wederom af op de andere belangenbehartigers maar steekt ook van wal over de onderlinge verhoudingen en respect.
   Ook de inhoud van de VR geeft de nodige info en duidelijkheid over gang en wandel binnen de witte boorden groepering.
   73 ludovicus,

   • Ge.
    Ge. zegt:

    Over welke brief van de voorzitter van de VERON heb je het precies Ludovicus/Stekeltje/Vigilat ut quiescant/Robert/…. of hoe je je vandaag ook noemt?

    • ludovicus
     ludovicus zegt:

     Ik heb geen enkele behoefte om mij aan u te verantwoorden over mijn werknaam.
     Het is altijd nog oprechter dan onder anoniem.
     De brief staat in de rechterkolom van de Veron site en gaat over de welkomstspeech van de Heer Denker.
     Succes met uw commentaar wel of niet overwogen.

     Ludovicus

     • Ge.
      Ge. zegt:

      Los van of je er behoefte aan hebt: je hoeft je niet te verantwoorden naar mij hoor. Zou een mooie zaak zijn zeg als ik dat van je zou vragen. Je moet gewoon doen wat je zelf wilt en doet.

      Zoals zaken suggereren en in het wilde weg uit je nek zwetsen. Want nergens, maar dan ook nergens in de brief waarnaar je verwijst lees ik dat de heer Denker, zoals je stelt “wederom af geeft op de andere belangenbehartigers.”

      Nee, beste Ludovicus, blijf vooral je gal spuwen en onzin verkopen op diverse fora. En mocht je hem tegenkomen, doe dan vooral de groeten aan “SWL NL5321”.

 5. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Mag ik langs deze weg als VERON lid de VRZA feliciteren met hun ledenwinst. Proficiat en wel verdiend. En mag ik dan gelijk van de gelegenheid gebruik maken om al die radio amateurs die nog géén lid zijn van één van de verenigingen eens te vragen uit de luie shack te komen en de daad bij het (vaak op Facebook erg gemakkelijk geuite) woord te voegen en lid te worden. Het zal misschien gek klinken uit de mond van een VERON lid, maar het maakt me eigenlijk geen “bips” uit van welke vereniging je lid wordt. Wordt in ieder geval lid van een vereniging. Want alleen dan kun je het beleid, landelijk en internationaal beïnvloeden. Zonder de verenigingen is jouw leuke hobby overgeleverd aan de politici in Den Haag. En dan hoef ik je niet te vertellen welke kant het dan op gaat met die duur te verpatsen frequentiebandjes. OK, ik maak het jullie niet-leden maar weer eens makkelijk. En omdat de VRZA zo goed gepresteerd heeft mogen ze als eerste link:…https://www.vrza.nl/wp/aanmelden-als-lid/ https://www.veron.nl/lid-worden/ Doe het nu….!!!! Wordt lid…!!!!

 6. ludovicus
  ludovicus zegt:

  De reactie gesteld door Ge doet vermoeden dat dit is verricht door de zendamateur LO die op goede voet leeft met de voorzitter van de radiovereniging.
  In zijn betoog laat hij mijns inziens duidelijk blijken niet alle wijsheid in pacht te hebben maar ik wens niet te twijfelen aan zijn beste bedoelingen….
  Zo ga je niet een medemens een hak zetten. het geheel riekt naar smaad.
  Dat de inhoud van de Speech van betrokken Remy door hem anders wordt beoordeeld is aan hem.
  Andere lezers en Radio zendamateur hebben ook hun vraagtekens bij de correspondentie.
  Ik wens mij verder te distancieren van LO opmerkingen en vingerwijzingen.
  Wens de VERON en goede voortzetting onderweg naar de zwanenzang, Feliciteer de VRZA met de stijging van haar ledental en ,

  Spreek de wens uit de de DKARS vruchten plukt uit deze gang van zaken en gebakkelei.
  Een Stichting die een goede bejegening naar de Radioliefhebbers in alle geledingen voorstaat

Reacties zijn gesloten.