DKARS magazine december 2017

DKARS heeft deze week de december-uitgave van haar magazine uitgebracht. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden. Donateurs hebben het magazine inmiddels ontvangen. Niet donateurs moeten een paar dagen wachten.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 56 pagina’s. Dat is meer dan de Electron! Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS. Donateurs hebben het magazine inmiddels al ontvangen.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

  • Nieuws vanuit het DKARS bestuur
  • RF Seminars, het nieuwe seizoen
  • Bonaire heeft haar eerste repeater!
  • ATV at 10 GHz
  • Kan de Stichting DKARS ook QSL kaarten via het bureau verzorgen?
  • Waar gebruiken en gebruikten wij uw donateursbijdragen voor?
  • En uiteraard nog heel veel meer…

Van de hoofdredacteur

We zitten weer in de donkere dagen voor kerstmis en er is weer een jaar snel voorbij gegaan waar veel in is gebeurd. Veel mooie dingen, maar ook een aantal heel verdrietige zaken, ik doel daarmee op een aantal radiovrienden die ons helaas ontvallen zijn.

Over de mooiere dingen hebben we op pagina 17 eens een opsomming van feiten en gebeurtenissen gegeven. Zonder valse bescheidenheid kunnen we toch vaststellen dat we dankzij de steun van veel donateurs al veel zaken hebben gerealiseerd. Helaas lukt niet alles direct wat we graag zouden realiseren, ook daar geven we in dit nummer een voorbeeld van dit is op pagina 6 en 7 te lezen.

Na een zeer succesvolle DKARS VHF UHF SHF Weak Signal Dag in Dwingeloo eerder dit jaar heeft Hans van Alphen, PAØEHG ook het plan opgevat om een HF Weak Signal Dag te gaan organiseren, In dit Magazine worden er meer details bekend gemaakt en het beloofd op 10 maart in Kootwijkerbroek een interessant programma te worden, op pagina 9 en 10 staan alle details voor zover nu al bekend.

Ook leuk om te melden is het feit dat ‘mijn’ eiland Bonaire sinds 10 november over een eigen 70 centimeter repeater beschikt. Dit initiatief wordt ook mede door de DKARS ondersteunt immers amateur repeaters in het Caraïbisch gebied zijn heel belangrijk bij noodsituaties, dat hebben we een paar maanden geleden nog kunnen vaststellen bij de hurricanes Irma en Maria.

Natuurlijk ook weer leuke nieuwsfeiten van een aantal vaste redacteuren en andere bijdrage leveranciers en we hopen van ganser harte dat ze allemaal ook in 2018 weer van de partij zullen zijn. Inmiddels is het DKARS Magazine met zo’n 10.000 lezers ruimschoots het best gelezen radio amateur Magazine van het Nederlandse spraakgebied, dus iedereen die iets bijdraagt kan er zeker van uit gaan dat zijn of haar artikel ook gelezen wordt.

Rest mij u dan heel fijne feestdagen en een heel gezond 2018 toe te wensen, dit namens het gehele DKARS team!En tot slot: heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies: dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via magazine@dkars.nl

73, de Peter de Graaf
PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en hoofdredacteur