FlexRadio komt met SmartSDR 1.5

FLEX-6300FlexRadio heeft een nieuwe versie van SmartSDR vrijgegeven. Deze update bevat enkele nieuwe functies. Zo is er een Wideband Noise Blanker toegevoegd die (pulserende) breedband storing tegen moet gaan. Denk daarbij aan de ontsteking van scooters en storing veroorzaakt door PLC’s. Daarnaast is ondersteuning voor D-star ingebouwd, al is hier wel een externe USB stick voor nodig waar de vocoder (AMBE) in zit.

Daarnaast zijn er ook enkele andere wijzigingen doorgevoerd die de stabiliteit moeten verbeteren. Op de website van FlexRadio is de changelog te vinden waarin deze omschreven staan. Gebruikers van SmartSDR kunnen de update gratis downlloaden.

1 antwoord
 1. paul
  paul zegt:

  “Zo is er een Wideband Noise Blanker toegevoegd die (pulserende) breedband storing tegen moet gaan. Denk daarbij aan de ontsteking van scooters en storing veroorzaakt door PLC’s”

  De één z’n dood is de ander z’n brood 😉

  Moet nog zien of het werkt. Ik heb diverse SDR soft&hardware met Wideband Noise Blankers.
  Op een enkele PLC in idle werkt het wel, maar op meerdere PLCs vanuit diverse richtingen of in active data transfer echt niet.

  Bovendien werken Wideband Noise Blankers niet met een sterk signaal in het DDC window, tenzij je dat ook actief wegnotched en een “vlakke” DDC passband hebt.

  Bij erg nabije PLC kun je vaak met blanking de pieken “aftoppen” maar meestal blijft er dan toch een veel hogere ruisvloer over, waarschijnlijk door de sterke phase noise/IMD non-linearity van de PLC zender.

Reacties zijn gesloten.