VERON over vergoedingen registratie

VERON-Logo-NieuwVERON heeft een artikel op haar website geplaatst,. waarin de vereniging een stelling inneemt inzake de registratie vergoeding die zendamateur met ingang van 1 januari 2016 weer moeten gaan betalen. De vereniging geeft aan ‘boos en teleurgesteld’ te zijn. “De VERON heeft bij de omzetting van de vergunning naar een registratie in 2008, al flink geprotesteerd. Nu komt er voor diezelfde registratie een bijdrage van 31 euro voor 2016, waarmee zendamateurs geen extra rechten krijgen. Rechten die er wel in het tijdperk van de vergunning waren.”, zo schrijft de vereniging.

“Met deze beslissing van het kabinet wordt de positie van zendamateurs dus niet verbeterd. Vóór 2008 hadden we nog een vergunning waar we rechten aan konden ontlenen. Die werd omgezet in een kosteloze registratie waar we minder rechten aan konden ontlenen. Nu moeten zendamateurs voor diezelfde registratie jaarlijks betalen, terwijl ze daar niet meer voor terugkrijgen. De bijdrage zal er bijvoorbeeld niet toe leiden dat Agentschap Telecom beter toezicht houdt, verklaart men op hun website. Dat terwijl zendamateurs al veel kritiek uitten op de mate van toezicht. Men gaat dus niet meer doen wat men al deed.”, zo schrijft Jean-Paul Suijs (PA9X) namens het Hoofdbestuur.

AT_rechten_registratieOp de website geeft de vereniging een antwoord op vragen die haar via diverse social media bereikt hebben. Ook benadrukt de vereniging dat zij naar verwachting ruim 1.000 euro per jaar kwijt is aan de registratie van alle clubcalls die diverse afdelingen in het land gebruiken. Zij doet een oproep aan alle zendamateurs om een sterk front te vormen. Het artikel is te lezen op de website van VERON.

28 antwoorden
 1. Mischa Uit Loosdrecht
  Mischa Uit Loosdrecht zegt:

  Laat de verenigingen en stichting deze kans nu eens aangrijpen om -gezamelijk- strategie te bepalen en bijvoorbeeld een kort geding aan te spannen tegen de staat op basis van deze historische situatie. Inzet: terug met die rechten…

 2. PDØMV
  PDØMV zegt:

  die 31 euro doen ze niet voor niets denk ik, ze moeten natuurlijk over de brug komen voor al die vluchtelingen want ja het vrijgemaakte geld van het kabinet moet ergens vandaan komen. uiteraard hadden ze een andere bron moeten aanboren. die super rijken zouden toch extra belast worden, waarom pakken ze ons dan ??

  ( ik voel me en vele met mij lichtelijk genomen )

  • Randy
   Randy zegt:

   De ‘rijken’ nog meer belasten? Zij betalen maandelijks al 56% effectief inkomstenbelasting op hun inkomen. (het deel boven de 57.586/jaar) Over vermogen, waar al belasting over betaald is, mag jaarlijks 1,2% belasting betaald worden over hetgeen hoger dan ca. 21.000 euro.

   De 10 procent huishoudens met de hoogste inkomens betaalt 52 procent van de totale inkomstenbelasting die bij het BV Nederland binnen komt. Belasting waar jij (zonder tegenprestatie) een uitkering van krijgt. Want zo doen we dat in een solidair land.

   Dus haal zeker geen woorden in je mond als de ‘rijken’ nog meer belasten en in een ander topic roepen dat je van een uitkering leeft, waarbij je ook niet te beroerd bent om naar ‘de asielzoekers’ te wijzen. Je zou je kapot moeten schamen Mark. Zoals ik me ook kapot schaam zendamateur te zijn als ik de comments van vele mensen lees.

   • paul
    paul zegt:

    In een discussie over 31(!!) euro komt naar voren:

    -De vluchteling die met twee kleine kinderen aan de hand zijn hele geschiedenis achterlaat, te voet de grens oversteekt van een vreemd land, hopend op tenminste een dak boven zijn hoofd en eten voor de komende winter.

    -De uitkeringsgerechtigde met op indicatie aangepaste woning, die het waarschijnlijk niet breed heeft, maar wel door de overheid tegemoet wordt gekomen, klaagt dat zijn 31 euro wel eens aan bovengenoemde vluchteling zou kunnen worden besteed.

    -De hoogopgeleide werkende met een redelijk salaris die klaagt over 1,2% vermogensrendementheffing en belastingheffing voor ons collectiviteitsbeginsel waarmee we én de uitkeringsgerechtigde met beperkte kansen én de vluchteling met een knapzak en 2 kinderen uit de goot houden.

    Misschien zouden we ons eigenlijk allemaal wat meer moeten schamen.

   • EEF
    EEF zegt:

    Randy, heel juist geformuleerd, Paul grappig en de waarheid het is te gek voor woorden…..maar vergeet niet dat de overheid zich eens moet gaan schamen voor het wegsmijten van geld aan allerlei onzin zoals schilderijtjes die dan ook nog voor de helft door de nederlandse belasting betaler gedokt moet worden ook de uitkeringsgerechtigden……ongelooflijk
    EEF

 3. Laurens Wilde
  Laurens Wilde zegt:

  Als het door gaat, zal dit dan moeten gelden voor eenieder die hobby matig een zender heeft. Een deel van deze radio gebruikers behoeven zich nu niet eens te er laten registreren, waar is het gelijkheidsbeginsel wat is vastgesteld in de grondwet, verschil is 1 Mhz. Laat ik wel duidelijk zijn ik gun iedereen de hobby, en iedereen is gelijk, behandel ze dan ook gelijk. Een registratie van iedereen die een set gebruikt lijkt mij de eerste stap, dan is er ook controle die er nu niets.

 4. Marco Van Dijk
  Marco Van Dijk zegt:

  Laurens vergunning terug, anders is betalen echt te idioot voor woorden. Dus het front vormen door handtekeningen te verzamelen ,en een massaal nee afgeven tegen deze vorm van betalen voor een registratie

 5. Cor Blaak
  Cor Blaak zegt:

  Laatst een klacht ingediend over een figuur die al meer dan een jaar zit te klooien op de 40 meter met knijpen. tunen, digitale signalen etc om QSO’s te verstoren…elke dag in dag uit,
  ” We kunnen hem niet meer horen dus klacht is verholpen ” dat was het antwoordt avn het AT op mijn klacht namens meerdere collega’s.
  Die vent is elke dag (zo gauw als hij zij ogen open heeft ) rond de 7.077 LSB/AM enz aan het klieren, en gaat alles waar maar een QSO loopt naar toe om het te verstoren .
  En dan moeten we gaan betalen ??, voor gebakken lucht ??
  Tja het vluchtelingenprobleem moet toch ergens van betaald worden he ??

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Gewoon niet op 7077-LSB zitten en daarmee honderden(!) gebruikers wereldwijd storen die 24/7 op 7076-USB zitten. Zo moeilijk is het toch niet. Gewoon 1 kHz naar onderen en je hebt geen last van elkaar.

   En uiteraard de vluchteling er weer bij halen… Zucht.

 6. PDØMV
  PDØMV zegt:

  ik heb het schijnbaar nu gedaan in ogen van menige die mij ook al moesten hebben op het forum van zendamateur.com, als er ook maar een aantal zijn die zich dood moeten schamen zijn zei het we,l iedereen die niet naar de pijpen danst van het elitaire clubje krijgt alle ellendige shit over zich heen en leggen het probleem wat ze zelf gemaakt hebben bij de pispaal neer. Ik mag nog de mazzel hebben dat ik er af geknikkert ben, ben er zelfs apen trots op !! Wie wil zichzelf nu legitimeren als lid van dit bedorven forum voorhen die zich keer op keer voor het karretje laten spannen van het elite clubje , diep respect voor hen. Iedereen die mij alleen maar via een schermpje naar beneden haalt joh ik voel me vanaf het moment dat ik eraf geknikkert ben niet meer aangesproken. Zelfs de tijd na dat ik eraf geflikkert ben, heb ik nog gezien hoe er over mij geroddelt werd erg laag bij de grond. ( sorry voor het oprakkelen maar na die kwetsende reactie van randy, voelde ik mij genoodzaakt dit te doen ) Want ik hoef niet over mij te laten lopen !! zeker niet door zulke laffe herders !!!

 7. Wim
  Wim zegt:

  Kom Mark,

  Als je goed leest, dat verhaal waar je jezelf door aangesproken voelt, dan zie je dat slechts wordt geconstateerd dat veel bijdragers aan dit forum vinden dat een ander maar moet betalen. Dat vindt jij ook.

  Mag toch wel gezegd?.

  Logisch toch joh,en je kunt de centen niet weghalen waar ze niet zitten, dus de bulk wordt betaald door de mensen waar ze wel zitten of zaten.

  Als jij ’s morgens om half zes opstaat maandag t/m zaterdag om een krantenwijk te doen, dan brengt dat zeg 100 euro op. (Ga jij dat doen, als het mag en je uitkering dan gekort wordt omdat je deels zelf in je eigen onderhoud voorziet?)

  Als een Donald Trump dat doet omdat hij ook wat bij wil verdienen, moet hij weten nietwaar, krijgt hij echter maar 45 euro voor die job. Vind je dat eerlijk? Zelfde extra werk erbij, de helft van de opbrengst!

  Niet je zoveel laten opfokken door forums, duik gewoon in je F-boek als dat lukt kun je naar 2/3 van de 12000 P-amateurs een lange neus trekken, want dat deed jij dan toch maar eventjes, en als je dan nog Morse leert, wat je ook van plan bent, dan van die F mensen ook weer minstens 2/3 de loef afsteken..

  Dus Mark: aan de studie, en je tijd beter besteden dan wat rondknoeien op Internetfora, daar leer je verder niks van..

  • PD0MV
   PD0MV zegt:

   Ik ben al flink opweg veel weet ik al, alleen nog een paar complexe dingetjes. Ik krijg ook hulp zoals voorheen met mijn N. Wim je hebt gelijk dat moet ik toegeven. Groetjes Mark

 8. PDØMV
  PDØMV zegt:

  wat me alleen niet duidelijk was of het maandelijks is of jaarlijks. als het jaarlijks is is die 31 euro idd te doen.

 9. Martin
  Martin zegt:

  Beetje verdrietig dat wel maar alles kost nu eenmaal geld. Dat dan wel alle zendmachtigingen over een kam moeten lijkt me logisch. Maar bedoel je dan ook de vrije porto’s? Ondoenlijk.
  Toch verwacht ik van Telecom dan wel iets terug en dat heb ik helaas nog niet gehoord.

 10. Martin - PA2RUS
  Martin - PA2RUS zegt:

  “Met deze beslissing van het kabinet wordt de positie van zendamateurs dus niet verbeterd. Vóór 2008 hadden we nog een vergunning waar we rechten aan konden ontlenen. Die werd omgezet in een kosteloze registratie waar we minder rechten aan konden ontlenen. Nu moeten zendamateurs voor diezelfde registratie jaarlijks betalen, terwijl ze daar niet meer voor terugkrijgen.”

  Heeft er ooit wel eens iemand gedacht om bezwaar aan t etekenen over deze verkapte balastingheffing?

 11. Martin
  Martin zegt:

  Op onderstaande site kun je een petitie starten die, met voldoende ondertekenaars, aan de verantwoordelijke minister of staatssecretaris kan worden aangeboden.

  De vraag is: Wie neemt het initiatief?
  https://petities.nl/

Reacties zijn gesloten.