Implementatie her-ijking Novice licentie vertraagd

Agentschap Telecom heeft laten weten dat de implementatie van de Her-ijking voor de novice licentie vertraagd is. Door de maatregelen rondom het Coronavirus werken veel medewerkers thuis. Zij hebben daardoor andere werkzaamheden gekregen en de prioriteiten zijn aangepast. Dat laat de VERON weten op haar website onder de noemer kort nieuws.

Aanvankelijk stond de implementatie voor medio juli 2020 in de planning. Het is niet bekend wanneer de werkzaamheden opgepakt kunnen worden. Het is niet uit te sluiten dat dit pas volgend jaar zou zijn. Met de her-ijking zouden Novice amateurs onder andere de volledige 20- en 40-meter band mogen gebruiken.

13 antwoorden
 1. PD1AMC
  PD1AMC zegt:

  In ieder geval wat meer duidelijkheid, dat was wel te verwachten.
  En kritiek kun je er in deze tijd niet op hebben, er is wel wat anders aan de hand dan een hobby gerelateerd iets.

 2. PD0MNO
  PD0MNO zegt:

  Ja stel je voor dat ze moe worden .aan piraterij doen ze ook al niets .vrij spel hebben die gasten hier ook op PI2SWK we hebben aan gegeven waar die piraat woon straat en nee veel teveel werk .waar betalen wij nog voor is mijn vraag

 3. Rien
  Rien zegt:

  Er stond laats een vacature bij het AT dus ik zeg solliciteren dan kun je er actief iets aan doen lijkt me.

 4. René Leusink
  René Leusink zegt:

  Dan zijn we weer op de hoogte, agentschap telecom bedankt voor de informatie.
  PD1RLL

 5. Johan
  Johan zegt:

  Ben het met @PD0MNO eens, deze instansie is er voor om deze zaken op te pakken. Niet alles valt weg te schuiven onder het moto “corona crisis” en ja er mag wel eens scherpt gekeken worden naar hetgeen deze organisatie doet of moet doen. Wat mij al lange tijd zorgen baat bij AT is dat alles zo algemeen wordt behandeld, geen roadmap hoe ze iets gaan implementeren of enige duidelijkheid daar omtrent, bedoel wat dient er specifiek dan aangepast te worden en in welke tijdslijn? Wees eens duidelijk beste AT, daar betalen wij toch jaarlijks voor, of moeten wij eigenlijk net als @F4FQJ, @Rien, synisch reageren en je mede amateur met een waardeloos niks zeggend rot gevoel opzadelen?!
  En @ PD1AMC, wat is jou dan duidelijk geworden? Het meedelen dat het langer gaat duren, mocht bijvoorbeeld jouw verzekeraar enz. je met deze mededeling privé opzadelen dan kan ik mij voorstellen dat je daar geen genoegen mee neemt en je volgende vraag gelijk gaat zijn….en waarom dan?…en wanneer dan?

  AT is er voor ons, niet andersom en zij behoren ons gewoon goed te informeren ook in tijd van “corona crisis” wees gewoon transparant en duidelijk daar is toch niks mis mee!

  73s

  • Martin - PA2RUS
   Martin - PA2RUS zegt:

   “AT is er voor ons, niet andersom en zij behoren ons gewoon goed te informeren ook in tijd van “corona crisis” wees gewoon transparant en duidelijk daar is toch niks mis mee!”

   Het AT is er voor de commerciële partijen die heel veel geld betaald hebben voor een frequentiepakket, en hiervan ongestoord gebruik kunnen maken. De belangen van de Radiozendamateur staan wat dat betreft op een veel lager pitje.

   Dat ze transparant moeten zijn staat buiten kijf, het is een overheidsapparaat en die moeten openheid van zaken geven. En dat doen ze ook, door aan te geven dat ze meer tijd nodig hebben. Dus so-far niks bijzonders.

  • Martin - PA2RUS
   Martin - PA2RUS zegt:

   @PD3WDK, er waren toch geen uitbreidingen besproken anders dan de her-ijking, dus inderdaad. Nee, geen uitbreidingen voor F.

   • PD2SKZ
    PD2SKZ zegt:

    Martin, dat is niet geheel waar. Tijdens hetzelfde overleg heeft men er weer doorheen gedrukt dat je als F amateur 1kW met een BT kunt aanvragen mits je voldoet aan een aantal voorwaarden. Deze BT was afgeschaft maar kan men weer aanvragen. Ik heb dit uit 1e hand van iemand die bij de overleggen aanwezig was, en witheet werd toen hij me dat vertelde.

    • Martin - PA2RUS
     Martin - PA2RUS zegt:

     Voor zover ik weet staat een BT buiten de standaard CEPT regels, daarom heet het ook een Bijzondere Toestemming. Ben er van overtuigd dat wanneer jij een bijzonder idee hebt, en je dit voorlegt aan het AT dat je middels een BT een experiment kunt uitvoeren. Witheet worden is iets wat ik je sterk kan afraden HI

 6. Evert Jan
  Evert Jan zegt:

  6 jaar? er zijn administraties die het sneller kunnen en ook invoeren kijk maar naar belgie en onze oosterburen dus het kan wel…..

Reacties zijn gesloten.