Implementatie her-ijking Novice licentie vertraagd

Agentschap Telecom heeft laten weten dat de implementatie van de Her-ijking voor de novice licentie vertraagd is. Door de maatregelen rondom het Coronavirus werken veel medewerkers thuis. Zij hebben daardoor andere werkzaamheden gekregen en de prioriteiten zijn aangepast. Dat laat de VERON weten op haar website onder de noemer kort nieuws.

Aanvankelijk stond de implementatie voor medio juli 2020 in de planning. Het is niet bekend wanneer de werkzaamheden opgepakt kunnen worden. Het is niet uit te sluiten dat dit pas volgend jaar zou zijn. Met de her-ijking zouden Novice amateurs onder andere de volledige 20- en 40-meter band mogen gebruiken.

8 antwoorden
 1. PD1AMC
  PD1AMC zegt:

  In ieder geval wat meer duidelijkheid, dat was wel te verwachten.
  En kritiek kun je er in deze tijd niet op hebben, er is wel wat anders aan de hand dan een hobby gerelateerd iets.

  Beantwoorden
 2. PD0MNO
  PD0MNO zegt:

  Ja stel je voor dat ze moe worden .aan piraterij doen ze ook al niets .vrij spel hebben die gasten hier ook op PI2SWK we hebben aan gegeven waar die piraat woon straat en nee veel teveel werk .waar betalen wij nog voor is mijn vraag

  Beantwoorden
 3. Johan
  Johan zegt:

  Ben het met @PD0MNO eens, deze instansie is er voor om deze zaken op te pakken. Niet alles valt weg te schuiven onder het moto “corona crisis” en ja er mag wel eens scherpt gekeken worden naar hetgeen deze organisatie doet of moet doen. Wat mij al lange tijd zorgen baat bij AT is dat alles zo algemeen wordt behandeld, geen roadmap hoe ze iets gaan implementeren of enige duidelijkheid daar omtrent, bedoel wat dient er specifiek dan aangepast te worden en in welke tijdslijn? Wees eens duidelijk beste AT, daar betalen wij toch jaarlijks voor, of moeten wij eigenlijk net als @F4FQJ, @Rien, synisch reageren en je mede amateur met een waardeloos niks zeggend rot gevoel opzadelen?!
  En @ PD1AMC, wat is jou dan duidelijk geworden? Het meedelen dat het langer gaat duren, mocht bijvoorbeeld jouw verzekeraar enz. je met deze mededeling privé opzadelen dan kan ik mij voorstellen dat je daar geen genoegen mee neemt en je volgende vraag gelijk gaat zijn….en waarom dan?…en wanneer dan?

  AT is er voor ons, niet andersom en zij behoren ons gewoon goed te informeren ook in tijd van “corona crisis” wees gewoon transparant en duidelijk daar is toch niks mis mee!

  73s

  Beantwoorden
  • Martin - PA2RUS
   Martin - PA2RUS zegt:

   @PD3WDK, er waren toch geen uitbreidingen besproken anders dan de her-ijking, dus inderdaad. Nee, geen uitbreidingen voor F.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!