PI3UTR schakelt CTCSS deels uit

PI3UTRDe bovenregionle repeater PI3UTR heeft zijn CTCSS op de uitgang uitgeschakeld. Voorheen werd een toon van 77 Hz meegezonden. Nu de repeater sinds afgelopen weekend ook over een zender beschikt in Goes is besloten de toon uit te schakelen. Dit om negatieve effecten van co-channeling te voorkomen. In gebieden waar beide zenders te ontvangen zijn leidt dit anders tot een brom.

PI3UTR beschikt nu over 3 zenders. De hoofdzender staat op de Gerbrandytoren in IJsselstein. De provincie Noord-Holland wordt aangestraald met een richtantenne in Hilversum. Zeeland wordt bediend met een zender in Goes.

De kern van de werkgroep die bezig is met de bovenregionale repeaters PI3UTR en PI2NOS bestaat uit Paul (PE1RJV), Mischa (PA1OKZ) en Rob (PE1CHL). Zij hebben met de uitbreiding naar Goes een nieuwe mijlpaal behaald. In Zeeland is daarbij medewerking verleend door Martijn (PD2NLX) en Joost (PE1RMN). Ook dankt de crew de beheerders van PI3VLI en ON0DP die van frequentie gewisseld zijn om deze zendlocatie mogelijk te maken.

De CTCSS blijft nog wel actief op de ingang.

Meer informatie: pi3utr.nl.

5 antwoorden
  1. Henk van Kampen (PA0VKP)
    Henk van Kampen (PA0VKP) zegt:

    Jammer .. ik werkte hem graag op oudere radio’s en sets zonder ctcss.
    weer een leuke mogelijkheid ontnomen door de ‘vooruitgang’.

Reacties zijn gesloten.