Wijziging in antennes van PI3UTR

Zendmast Lopik deels in gebruikDe antennes van het VHF-relais PI3UTR zijn gewijzigd. Nu staan de zend- en ontvangstantennes op 220 meter hoogte. PI3UTR is actief sinds 1 januari 2013 en zend uit vanaf de Gerbrandytoren met een vermogen van 4 Watt ERP. Als tooncode wordt CTCSS gebruikt op 77.0 Hz.

De ontvangst antenne stond eerder op een hoogte van 275 meter, maar moest op aanwijzing van Agentschap Telecom gewijzigd worden in. Er wordt gebruik gemaakt van Procom CXL 2-2C antennes met 0dBd gain. Eerder al moest het vermogen gereduceerd worden van 16 naar 4 Watt ERP. Meer informatie is te vinden op de website van PI3UTR.

4 antwoorden
 1. PA3HMP
  PA3HMP zegt:

  Jammer dat agentschap telecom verboden heeft om zo hoog met de antenne en vermogen te mogen zitten.

  De repeater werkt overigens erg goed, complimenten voor de bouwers ervan.

 2. Richard PD3RFR
  Richard PD3RFR zegt:

  Ik ben meer in de luisterstand als dat ik gebruik van PI3UTR maak, maar kan me voorstellen dat het geen landelijke repeater is en dat daar door het AT ook naar gekeken wordt.

  Misschien een idee om een landelijke repeater te worden met meerdere frequenties zodat er altijd werkruimte is. Maar ja dat kost tijd en vooral geld 🙁

  En Peter; de kleuters wil iedereen wel kwijt, maar die heb je overal.. zelfs op HF hoor ik ze af en toe! En zover ik weet is dat al jaren een probleem.. er wordt er 1 weggehaald en er komen er 2 voor terug lijkt het wel..

 3. Peter
  Peter zegt:

  Laten ze zich liever bezig houden met storingen die wij ondervinden door die goedkope PLC troep maar daar blijven de deuren gesloten

Reacties zijn gesloten.