DKARS reageert inzake vergoedingen

dkars-logoDKARS heeft een Open Brief gezonden naar Agentschap Telecom, waarin zij haar ongenoegen uit over de manier waarop de jaarlijkse vergoeding voor registratie tot stand gekomen is. DKARS zelf is geen tegenstander van vergoedingen, integendeel zelfs, maar vindt wel dat er rechten tegenover moeten staan. Graag ziet de belangenbehartiger de oude machtiging weer terug komen en wenst zij dat geld geoormerkt wordt zodat dit ook ten goede aan beleid en toezicht van zendamateurs komt. Secretaris Peter de Graaf (PJ4NX) laat dat aan Hamnieuws weten.

Directeur‐Hoofdinspecteur Agentschap Telecom
mr. drs. P.A. Spijkerman
Postbus 450
9700 AL Groningen

Betref : Vergoeding voor geregistreerd frequentiegebruik
Onze referentie: 2015/0921_1/AT/blad 1/2
Datum: 23 september 2015

Geachte heer Spijkerman,

Op 16 september jongstleden maakte Agentschap Telecom via de website bekend dat er met ingang van 1 januari 2016 een vergoeding voor geregistreerd frequentiegebruik van radiozendamateurs ingevoerd gaat worden.
De stichting DKARS is het volledig eens met deze ‘herinvoering’ en wij hebben dit in een onderhoud met uw dienst op 29 april van dit jaar in Groningen ook al kenbaar gemaakt.

In dat zelfde onderhoud van 29 april hebben wij ook een aantal andere wensen geuit die samen met het betalen voor geregistreerd frequentiegebruik ingevoerd zouden moeten worden. In uw persbericht van 16 september en ook in andere berichten van na deze datum komen wij deze zaken helaas nog niet tegen.

Voor de goede orde brengen we deze punten aangevuld met een paar andere graag uw aandacht:

 1. met herinvoeren van betalen moet herinvoering van de vergunning gekoppeld zijn, zoals u weet hadden de radiozendamateurs ook deze status totdat de vergoeding voor geregistreerd frequentiegebruik gratis werd en de vergunning werd omgezet in een registratie;
 2. het geld dat na januari 2016 beschikbaar komt moet geoormerkt worden voor een beter en constanter toezicht op de ether; zoals u wellicht weet is het storingsprobleem nu al levensgroot en wordt dit met de dag alleen maar erger. Een beter toezicht komt dan tevens ten goede van andere ether gebruikers die ook last van storing hebben,zoals AIVD,MIVD, de strijdkrachten, de radioastronomen enzovoorts;
 3. ook handhaving op de amateurbanden zelf is (helaas) meer en meer noodzakelijk, radiozendapparatuur is tegenwoordig vrij eenvoudig en goedkoop verkrijgbaar en piraterij van niet geregistreerde gebruikers neemt hand over hand toe;
 4.  indien een beter toezicht op het ethergebruik en handhaving om budgettaire redenen  toch nog niet mogelijk is met de nu aangekondigde 31 Euro per radiozendamateur per jaar, dan kunnen wij u melden het ook heel billijk te vinden om nog iets meer te betalen, een maximaal bedrag van 50 Euro achten wij als een realistische bovengrens

De hiervoor genoemde zaken rondom de storingsproblematiek heeft de stichting DKARS hoog in het vaandel staan en dit is ook aan de orde geweest in een gesprek dat onze bestuursadviseur Peter Jelgersma onlangs had op Economische Zaken met de heer Jos de Groot.

In afwachting van uw reactie verblijven wij met gevoelens van hoogachting.

Peter de Graaf, secretaris DKARS.

 

52 antwoorden
 1. Hans Bakker
  Hans Bakker zegt:

  Nou het is wel te hopen als het 50 euro per machtigingshouder zou worden er inderdaad wat gebeurd aan de storingen die er overal zijn want het moet niet zo zijn dat wij wel op de vingers getikt worden en andere stoorders niet !!

 2. Arthur
  Arthur zegt:

  Prima zo’n open brief van DKARS , is net zoals de VERON een duidelijk statement maken.
  Hopenlijk gaat de VRZA dit nu ook doen.

 3. Adriaan PE2K
  Adriaan PE2K zegt:

  Het zal geen indruk maken als je er de AIVD en de MIVD, om kracht bij te zetten in het verhaal. Of het dan wel in eens heel erg is. En volgend jaar gaan we gewoon een hogere rekening krijgen. Omdat alle osten omhoog gaan. 31 euro is maar het begin.

  • paul
   paul zegt:

   In de verplichte PLC notches onder EN-50561 zitten ook een heel aantal HF luchtvaart segmenten.
   Die zijn daar onder druk van internationale luchtvaart organisaties als ICAO ingekomen.

   Naast de geldende EMC regels is het dus een nadrukkelijke morele (veiligheids) plicht van het AT om op genotchte PLC toe te zien!

 4. PA3opa
  PA3opa zegt:

  het zal volgend jaar wel om hoog gaan want er zullen er veel opzeggen die niet meer actief zijn maar nog wel hun call hebben

 5. Ewoud PD3WDK
  Ewoud PD3WDK zegt:

  Ik vrees dat dit de inleiding is tot het drastisch dalen van het aantal zendamateurs, want er zullen ongetwijfeld veel inactieve geregistreerd zijnde mensen deze € 31.- niet gaan betalen. Nu staan er nog 13887 op de lijst bij het AT, ik ben benieuwd wat dat in januari zal zijn.

  • PE2KM
   PE2KM zegt:

   Tot 2008 was het betalen van een jaarlijks bedrag geen enkel probleem voor ook toen al behoorlijk wat slapende zendamateurs. Het zullen nieuwe zendamateurs zijn die er voor het eerst tegenaan lopen. Maar ik waag te betwijfelen of de handel gaat merken dat men 31 Euro ergens anders naar toe brengt…

 6. Mischa Uit Loosdrecht
  Mischa Uit Loosdrecht zegt:

  Laat de verenigingen en stichting deze kans nu eens aangrijpen om -gezamelijk- strategie te bepalen en bijvoorbeeld een kort geding aan te spannen tegen de staat op basis van deze historische situatie. Inzet: terug met die rechten…

  • Hans
   Hans zegt:

   VERON zal nooit gaan samenwerken met DKARS, VERON komt tot nu toe nog niet eens verder dan DKARS met kleine letters te schrijven.
   Als ze al geen respect hebben kunnen ze ook niet samenwerken, jammer maar zo is het.
   Ben het overigens wel met je eens !

   • EEF
    EEF zegt:

    Volgens Bond, neen geen james Bond , was het als volgt >>>
    het is niet de bloedband die ertoe doet, maar het ,,respect,, en ,,enjoying life,,
    gr EEF

  • EEF
   EEF zegt:

   Dat is helaas een utopie Mischa, DKARS speelt haantje de voorste met gejatte teksten her en der vandaan, en de verenigingen die wel wat doen laten er even gras over groeien…..bedenktijd of zoiets .
   Je hebt het over de juiste zaken RECHTEN TERUG , betekent ook dat er plichten moeten zijn….
   Hallooooooo daar Economische zaken >>> Rechten terug kan dat??? meneertje bestuurslid vriendje van Kamp, doe s wat ipv briefjes door je buitenlandse medestichter laten schrijven van anderen.
   ER is niemand die wat doet , kraaien en briefjes schrijven helpt niet meer ,behalve enkelen waaronder ikzelf zei ik echt!!! hihi Kunnen we geen referendum starten nee dus te weinig input van zendamateurs, helaas
   EEF

 7. Stan.
  Stan. zegt:

  Ik zou er meteen 200 Euro van maken, gemakelijk om over een ander zijn beurs te beslisen.
  Heb er niet voor gekozen om 74% afkeur te krijgen met als gevolg bijna de helft inkomen kwijt.
  Zo zijn er veel meer amateurs, met een uitkeringetje of alleen een aowtje.

  Ben bang dat er ook uitval door deze problematiek kom.

 8. PDØMV
  PDØMV zegt:

  en ja wat als je wajong hebt zoals ik en zelfbegeleid woont vanwege mijn ASS, ik krijg volledige wajong omdat ik volledig ben afgekeurd met ondergrens bepaling heb dus dagelijks dagbesteding. wel wrang want die wajong is heus geen vet pot, ik spaar me een rib uit me lijf om deze hobby te bekostigen. Nu de lasten die komen kijken bij het zelfbegeleid wonen en alles wat er nog meer bij komt. zou ik haast genoodzaakt zijn om dus bepaalde dingen te schrappen want ik kan elke euro goed gebruiken. Ik heb AT al gemaild en mijn situatie voorgelegd ik snap dat ze wellicht niets kunnen betekenen. Maar ik zal wellicht niet de enige zijn die mogelijk geestelijk al dan niet lichamelijk beperkt is. Dus ik ben zeer benieuwd welke belangen voor de gehandicapten amateur dan behartigd kunnen worden. En ik wil hiermee echt niet slijmen zo zit ik echt niet in elkaar, hoogstwaarschijnlijk vraag ik alleen iets wat begrip. Want het zal mij niet verbazen als het geld wat vrijgemaakt is voor die vluchtelingen stroom dat ze het geld dus overal waar wat weg te halen valt, ook weg zullen halen. Wel wrang dat dan ook beroep gedaan word op de zwakkeren in de maatschappij die rond moeten komen van een uitkering terwijl het al geen vet pot is. ( daarom wil ik als persoon met autistische spectrum stoornis ook mijn stem laten horen )

  • Wim
   Wim zegt:

   Mark, je bent voor F bezig en voor Morse, Je bent als autist PDD NOS technisch wel begaafd, dus besteed je tijd aan F en Morse en niet gaan klagen, alzeker niet op plekken waar dat absoluut geen enkele invloed heeft.

   Als je F hebt kun je verder van wat rotzooi van vlooienmarkten en sloop en spul dat men je toeschuift zelf zenders en ontvangers bouwen, de hobby kost dan amper niks en wordt uitgeoefend op de wijze waarop die bedoeld is, te weten zelfontplooiing..

   Ik weet waarover ik praat, want het is mijn jarenlange ervaring. Mijn hobby kost amper niks, en er staan hier geen jappenbakken, de antenne is van installatiedraad uit de sloop en dagelijks hoort men mij in Nieuw Zeeland en de Verenigde staten (komt omdat het installatiedraad noord-zuid hangt).

 9. Wim
  Wim zegt:

  Beste PD0MV,
  de VERON heeft een commissie voor gehandicapte amateurs, als je lid bent van de VERON kunnen ze misschien wel wat voor je betekenen, niet geschoten is altijd mis en vragen staat vrij.
  Ik snap je probleem maar aan de andere kant is het omgerekend maar €0,06 per dag.
  Best 73’s Wim

 10. Matt
  Matt zegt:

  Ik ben pas een jaar of 4 zendamateur en kan enkel concluderen dat de periode dat niet betaald hoefde te worden voor registratie/vergunning een opzet was om later de betaling opnieuw in te voeren zonder dat daaraan rechten kunnen worden ontleend zoals voorheen. Ondermeer om onder de onmogelijke geworden handhaving uit te komen.

  • paul
   paul zegt:

   Dat is een redelijk scherpe observatie na 4 jaar, Matt.

   Ik denk dat AT niet onder handhaving uit probeert te komen om ons te plagen.
   Wel zou zij hogerop aan de alarmbel moeten trekken als handhaving onuitvoerbaar blijkt te worden.

   Maar ik denk vooral dat we terug moeten naar een strenger en duidelijker certificering- en normeringsbeleid om “vieze” producten bij voorbaat te kunnen weren van de markt.

   NL is nu een soort vrijhandelsplaats, waar op allerlei gebied (en echt niet alleen EMC) steeds opnieuw grote en kleine schandalen aan het licht komen.

   Het niet voldoen aan de EMC richtlijn en toch vrij verkrijgbaar zijn van allerhande storende meuk is ook zo’n schandaal. Alleen is dit schandaal niet voor iedereen (naar helaas wel meteen voor RZAs) merkbaar tot het moment dat er echt problemen ontstaan.

   Normering en handhaving is er nu juist om problemen voor te zijn door duidelijke -op uitvoerig onderzoek gefundeerde- regels te hanteren. Alleen als die regels gehandhaafd worden, zal dat fabrikanten ontmoedigen om door te gaan met “meuk” op de markt dumpen.

 11. Wim PD0EDN
  Wim PD0EDN zegt:

  Dat er betaald moest worden voor een machtiging (een groot verschil met de huidige registratie) is al 7 jaar geleden, heb jij wel eens mee gemaakt dat welke regering dan ook 7 jaar vooruit kijkt?

  Het probleem is volgens mij niet dat men niet wil betalen, men heeft er best wat voor over om zijn hobby te kunnen bedrijven. Maar de amateur wil er dan ook op kunnen vertrouwen dat het betaalde geld dan ook ten goede komt aan de handhaving en bestrijding van de storingsproblematiek op de amateurbanden.
  Ik kan me dan ook geheel vinden in wat Micha schrijft.
  Laat de verenigingen (hoewel de VRZA tot nu toe helaas geen officieel standpunt bekendgemaakt heeft) en de stichting DKARS een historische stap nemen en gezamenlijk opkomen voor de belangen van de amateurs.
  Best 73’s Wim

 12. Berend
  Berend zegt:

  Ik weet de oplossing!
  We zeggen ons lidmaatschap van de VERON (47 Euro) op en we worden allemaal donateur van de DKARS (9,95 Euro) dan houden we als we de registratie van 31 Euro betalen jaarlijks 6,05 Euro over.

  • Wim
   Wim zegt:

   Wie is dan jouw vertegenwoordiger bij de IARU en wie verzorgt je QSL post?

   • Berend
    Berend zegt:

    Wim,
    QSL post is al stervende veel landen hebben niet eens een QSL buro meer.
    En IARU zou ook door DKARS kunnen, zij kunnen zich ook aansluiten bij de IARU.

   • Wim
    Wim zegt:

    Ja,

    Toen de registratie werd ingevoerd werd erbij gezegd dat je het vrijgekomen geld kon gebruiken om lid te worden van een vereniging, dus nu helaas omgekeerd, dat ligt wel voor de hand.

    Maar elk in de IARU vertegendoordigd land heeft zover mij bekend een IARU vertegenwoordiger, en dat is onafhankelijk van het aantal leden lijkt me. De UBA heeft er maar 3000, dus voorlopig geen vuiltje aan de lucht, als je het zo bekijkt en je de kastanjes uit het vuur graag op de juiste temperatuur en gaarheid en kleur krijgt aangereikt in ruil voor je lidmaatschapsgeld is dat te verdedigen. Al was het maar omdat je buiten de contributie als niet bijdragend lid die slechts het clubblad ontvangt en verder niets bijdraagt dan kritiek, toch van harte welkom blijkt te zijn..

    QSL is al een tijdje op zijn gat. 50 jaar geleden kwam hooguit 35% binnen 2 jaar met een bevestiging als je zelf eerst stuurde. Qua bevestiging staat Internet je bij: LOTW, eQSL; en de dxpedities willen graag hun avontuur betaald zien door de lieden die dat land missen voor de awards, waarvan het bezit ze gelukkig maakt,

 13. Andre
  Andre zegt:

  In tegenstelling tot de heren van de DKARS vind ik een bovengrens van 50 euro veel te hoog. Mij lijkt een maximaal bedrag van 25 euro per jaar billijk. Zeker gezien het vermoeden dat het jaarlijks wel verhoogd zal gaan gaan worden. Met vr. Gr. Pa3bxv

 14. Marco Van Dijk
  Marco Van Dijk zegt:

  Zeer duidelijk en helder!! . De stichting en verenigingen zouden nu mooi massaal een zelfde visie moeten innemen . Leden panel te maken . Hiermee een digitale handtekeningen actie op touw te zetten, zodat het front van de Veron vermeld ook kracht gaat krijgen. Nu vind ik het antwoord op de website van de Veron vaag en onduidelijk . Ik weet niet welk front we moeten vormen? Het idee is prima . Nu nog de uitvoering.

 15. PA3TVI
  PA3TVI zegt:

  Hoop wel dat de database met zendamateurs gekoppeld is aan het GBA zodat de nabestaanden van SK stations niet nog een nota op de mat krijgen voor het dan komend jaar. Heb geen bezwaar tegen betaling van 30 of 50 of zelfs 100 euro per jaar maar dan inderdaad ook meer rechten. Iedere zendamateur moet dan onder meer bijvoorbeeld ook, zonder verdere gemeentevergunning rompslomp, een mast van pakweg 20 meter mogen plaatsen in de achtertuin.

  • Wim
   Wim zegt:

   In sommige wijken zijn de huizen van gelijke kwaliteit duurden dan in andere buurten. De kopers zijn blijkbaar bereid mede te betalen voor de sociale omgeving. Dat is als je het in procenten uitdrukt rond de 100%.
   Op Funda kun je die kennis zelf ook vergaren, voor het geval je mijn bewering niet voetstoots wenst aan te nemen..

   Als je dan dat offer om de dubbele prijs te betalen brengt en een buurman haalt het in zijn hoofd om een mast in zijn tuin te zetten van 20 meter, dan zou ik zeggen: Joh, dat gaat mooi niet door tenzij je de geschatte waardevermindering van mijn huis betaalt plus de verhuiskosten. En dat gezeur over de stekkers die Internet in mijn huis verzorgen ben ik ook zat. Ga jij fijn op de hei zitten met je hobby, een velddag of zo, is nog gezond ook, en anders ga je maar in een van Vogelaars Prachtwijken wonen in de sociale woningbouw. Dan weet je wat je hebt en je weet wat je krijgt.

  • EEF
   EEF zegt:

   en voor al dat geld een ECHTE MACHTIGING terugkrijgen , met rechten en plichten , snap je DKARS???
   Hebben jullie dat nog niet verwoord in een ,,copycatbrief,,???
   EEF

   • EEF
    EEF zegt:

    OOOh das waar jullie hebben geen jurist………dus schuiven jullie zoals het antenneprobleem bij sommige amateurs ook naar de VERON??
    EEF

 16. Mark
  Mark zegt:

  Wat een mafketel bij de dkars, dit had ik niet achter hun gezocht, voorstellen om het maar te verhogen tot 50 euro, de laatste jaren kwamen er juist nieuwe amateurs bij en oude amateurs terug omdat ze niks meer hoefde te betalen, heel langszaam zag je wat nieuwe gezichten bij de verenigingen, dat zal nu teniet worden gedaan, storing op onze banden oplossen deden ze toch al niet, sterker nog als gelicentieerd zendamateur werd je tegengewerkt.

  Aangezien ze niks voor ons doen, geen storing voorkomen door controles e.d. vind ik dat het geld wat ze er voor mogen vragen exact hetzelfde moet zijn, geen enkele cent.

  • Roeland Jansen
   Roeland Jansen zegt:

   Lezen is een kunst Mark.

   Er staat “indien een beter toezicht op het ethergebruik en handhaving om budgettaire redenen toch nog niet mogelijk is met de nu aangekondigde 31 Euro per radiozendamateur per jaar, dan kunnen wij u melden het ook heel billijk te vinden om nog iets meer te betalen, een maximaal bedrag van 50 Euro achten wij als een realistische bovengrens”

   En dat staat haaks op jouw “aangezien ze niks doen” verhaal.

   Daarnaast doet AT wel degelijk wel e.e.a. maar ja als mensen alleen hier maar klagen over PLC en niet bij oa AT, sja dan moet men ook niet teveel klagen hier. Ik weet uit ervaring dat mensen AT op bezoek hebben gedad vanwege storingsperikelen. Dat doen ze natuurlijk iha alleen als er klachten zijn. Ze doen wel degelijk wat. (Naast het handhaven van e.e.a. wat ook hard nodig is gezien het seniele gedrag van sommigen op bepaalde frequenties, waar zelfs een CB’er zich voor zou schamen plus natuurlijk het steevast nioet nakomen van de regelgeving, verbonden aan je registratie/machtiging/call)

 17. Ron
  Ron zegt:

  DKARS bestaat zeker uit debielen.

  Wie gaat er na aankondiging van € 31.00 zeggen dat € 50.00 ook wel betaald kan worden.
  Kunnen jullie in mijn wao-portomonee kijken ??
  Ik ga toch ook niet naar een garage bedrijf, en zeg, jullie doen niets voor € 31.00 oke, maar als je lucht in m’n banden doet ben ik bereid om € 50.00 te betalen hoor.

  Wat een sukkels.

 18. Emiel
  Emiel zegt:

  Afgrijselijk! Onze jeugdinstroom gaat eraan met €31 en dat is volgens “DKARS” prima. Sterker nog het mag wel € 50,- als AT een beetje doet alsof ze “DKARS” serieus nemen. Je ziet hoe fout het is dat mensen die niemand vertegenwoordigen onze belangenbehartiging in de wielen rijden. AT lacht zich slap en onze toekomst is nu uitsterven!

  • F4VQJ
   F4VQJ zegt:

   was er dan jeugdinstroom,dat kleine beetje jeugd wat nog binnen kwam kon de hobby toch niet meer redden.
   Als ik bij de regioavonden ging kijken was en is het toch een bejaardenclub .
   Nu er betaald moet gaan worden wordt dit proces alleen versneld tot grote vreugde van het AT want zendamateurs zijn lastig en het zijn er maar weinig
   Ik heb m,n Franse call er onder gezet omdat ik mijn Nederlandse heb opgezegd

 19. Emiel
  Emiel zegt:

  We hebben allemaal de AT brief gekregen. Nu en komende dagen gaan flinke groepen zendamateurs zich afmelden. Daaronder ook mensen die actief zijn of in de toekomst weer zeer actief zouden zijn. En daarnaast droogt de jeugdinstroom door de € 31,- op. AT kan mooi zeggen dat ze hier positieve reacties over hebben ontvangen. Dat DKARS vrijwel niemand vertegenwoordigd laten ze weg. Machtshonger en ongeschiktheid van een paar mensen draait ons nu de nek om.

 20. Emiel
  Emiel zegt:

  Het “profijtbeginsel” uit de brief van AT is goed aanvechtbaar omdat AT op grote schaal voor 17 miljoen Nederlanders veel controle-, storings- en beleidszaken doet uit algemene middelen (zie onder).

  Onze juristen krijgen met de DKARS brief een mes in de rug; “u wilt dit zelf, vraagt een bijzondere positie en erkent de kosten die daar bij horen” gaat de advocaat van EZ / AT met de DKARS brief in de hand zeggen.
  We hebben nog steeds een kans; maar door DKARS wel flink minder en als AT brieven gaat uitwisselen met DKARS; daalt de kans met elke brief verder.
  __________________________________________________________________________________

  Bijna 17 miljoen mensen hebben een registratie in de Gemeentelijke Basis Administratie: GBA. Zij hebben vrijwel allen massa’s zenders: GSM, DECT, WIFI, Bluetooth, huis/auto zendertjes, alarminstallaties, CB, PMR, LDP, illegaal spul, modelbesturing en nog heel veel meer. Daarnaast bezitten ze veel apparaten die storing veroorzaken en apparatuur waarvoor storing van anderen verholpen moet worden. Alle controle-, storings- en beleidszaken doet het ministerie van EZ (AT) gratis voor alle Nederlanders en dat is logisch: het zijn basis overheidstaken: daarvoor betalen we belasting!

  Voor een kleine groep: de zendamateurs heeft EZ zich via internationale verdragen verplicht om een extra aantekening bij de GBA te laten opnemen (het is geen aparte registratie: het is een aantekening in de bestaande gratis GBA registratie). Dit is een internationale verdragsverplichting van EZ/AT en daarmee geen dienst aan zendamateurs!

  Van geen enkele Nederlander staat in enige tijdsperiode vast van welke etherdiensten hij/zij gebruik maakt. Daarmee is er dus nooit een kostentoerekening voor controle-, storings- en beleidszaken op basis van gebruik te maken. Gelukkig is dat ook niet van toepassing bij overheidstaken!

  Bijzonder is wel dat zendamateurs door opleiding, identificatie, vereniging, gedragscode en centrale communicatie een veel makkelijkere doelgroep zijn dan de rest. We gaan niet vragen of we EZ/AT een rekening mogen sturen voor die hulp bij haar taken en bij het nakomen van haar internationale verplichtingen. Maar daar is wel grond voor en andersom niet.

  • paul
   paul zegt:

   “Onze juristen krijgen met de DKARS brief een mes in de rug; “u wilt dit zelf, vraagt een bijzondere positie en erkent de kosten die daar bij horen” gaat de advocaat van EZ / AT met de DKARS brief in de hand zeggen.
   We hebben nog steeds een kans; maar door DKARS wel flink minder en als AT brieven gaat uitwisselen met DKARS; daalt de kans met elke brief verder.”

   Je tegen elkaar af blijven zetten zodat iedereen “zijn eigen ding” doet werkt dus niet.

   Een gouden kans om over het vijandsbeeld en de ego’s heen te stappen, elkaar op te zoeken en te synchroniseren.

   Zowel VERON als VRZA als DKARS zullen in grotere of kleinere vorm -of je het nu wilt of niet- voortbestaan. Erken dat en werk samen als het om belangrijke zaken gaat.

  • EEF
   EEF zegt:

   Emiel , heeeeeel goed ,want je baseert dat op onderbouwde afspraken die internationaal gesteld zijn!!!
   vergeet de rechten van de mens niet…..
   gr EEF

 21. Emiel
  Emiel zegt:

  Hoi Paul heel goed gezien! De brief van DKARS richting AT was “zijn eigen ding doen” en dat maakt dat de we zwak staan.

 22. Wim
  Wim zegt:

  Hahaha

  Stelletje ** uit ruziemaken met de Veron over de PACC contest geboren clubje, tot een stichting gevormd, gaat als rechtspersoon met behulp van wat inmiddels bewezen loze kreten over hulp bij antenneproblemen nu aan de weg timmeren op deze wijze.

  De gesprekspartner denkt conform Caesar:: “Divide et Impera”.

  Lees de bijdrage van Emiel hierboven en ga vervolgens als je die begrepen hebt bananen oogsten daar, dan besteed je je tijd nuttiger, denk ik dan.

  Ik proef op dit forum de mening die als volgt verwoord kan worden: “We zitten hier ECHT NIET te wachten op verdere verdeling van de vertegenwoordiging van de belangen van de prefix PA tot PI zendamateurs.”

  • EEF
   EEF zegt:

   Het ,,verdeel en heers ,, politieke spelletje doet ons denk ik langzaam de das om
   EEF

 23. EEF
  EEF zegt:

  Het lijkt wel of ik mezelf hoor praten , dit roep ik al eeuwen en heb ik zelfs beschreven hierrrr …..hahaha.
  is dit weer eens een ,,copycat,, situatie van ,,deze stichting,, ???
  Ik heb allang hierover gesproken zo ook de VERON , het lijkt wel of deze mensen niet snappen dat er vroeg of laat iemand komt die ze aanpakt op het kopieren van doelstellingen van personen en verenigingen .
  Dit was allang bekend ,edoch je schrijft een briefje en denkt dat het merendeel van de amateurs erin trappen.
  De brieven liggen er al mijne heren, te laat .Sla jezelf lekker op de borst en op Economische zaken lachen ze zich een hoedje………en hoogstwaarschijnlijk AT ..
  EEF.

 24. EEF
  EEF zegt:

  Dkars heeft zich met deze brief belachelijk gemaakt , zo ook met het verhogen zonder respijt van het bedrag , je moet tensloote iets verzinnen om zendamateurs nu echt te laten beseffen dat ze beter in Bonaire aan het strand kunnen gaan liggen en zich bezighouden met hun eigen materie, vinden ze trouwens op curacao ook.
  EEF

 25. EEF
  EEF zegt:

  Het trieste is dat er nu dus al 2 dagen honderden zendamateurs het zat zijn .
  want je kunt mij niet vertellen dat er normalerwijze gesproken overleg mogelijk had kunnen zijn voor een zoals Mischa zegt >>
  1-Rechten en plichten krijgen , dus een machting terug,
  2-Overleg over de wijze waarop de hoogte van het bedrag is bepaald en geen autonome beslissingen die nergens op slaan, dan krijg je ook idiote antwoorden van mensen die het belangrijk vinden om met de verkeerde mensen bij Economische zaken te gaan praten,
  3-Het invullen van eenheidsworst mbt tot het oude gebeuren altans een streven ernaar ,er is niemand die mij zal zeggen dat dit niet mogelijk is in de hedendaagse tijd.
  4-er een signaal naar AT en Economische had moeten zijn mbt de ,,mogelijkheid ,,dat mensen nou eens echt
  de waarheid willen in CEPT verband, en geen ,,beste jongetje van de klas zijn,, in Nederland.
  5-AT en economische zaken maling hebben aan het opzeggen door zendamateurs , want dan kunnen ze frequenties gewoon verkopen ,dat levert meer op….
  6-Heren en dames zendamateur- alstublieft= niet meer opzeggen !!!!!! voor die 31 euri, alstublieft.
  7-reken echter nergens op , en bestrijdt de EIGENWAARDE van de zendamateurs ,indien deze aangetast wordt !!!!en dat is NU.
  8-Echte verklaringen afgegeven worden, die ergens voor staan , en geen copycatbriefjes die nergens op slaan, en liefst met een juridisch onderbouwde statements..graag!!
  wordt vervolgd
  gr EEF

 26. Rob.
  Rob. zegt:

  VERON en VRZA hebben onze rechten verkwanselt, toen wij onze vergunning moesten inleveren tegen een gratis registratie, toen deden ze niets. Met deze onbetrouwbare overheid is nu geen zaken meer te doen, want morgen bedenken ze weer iets anders en overmorgen weer, een geval van op de blaren zitten en er het beste van maken.

Reacties zijn gesloten.