VRZA enquête over Novice Herijking online

De VRZA heeft zojuist een enquête online gezet, nadat de vereniging volgens eigen zeggen door VERON benadeeld is. De vereniging heeft daarom eenzelfde enquête online gezet die leden in kunnen vullen. Zij hebben hiervoor tot 17 juni a.s. de tijd voor.

Leden kunnen in het besloten ‘Mijn VRZA’ gedeelte van de website deelnemen. Voor wie nog geen lid is van de VRZA kan dit worden voor 25 euro per jaar. Een lidmaatschap is meteen actief.

13 antwoorden
 1. Ron PB0ANL
  Ron PB0ANL zegt:

  Het is geen VRZA enquête, maar een gezamenlijk door het AT, VRZA en VERON opgestelde enquête….

 2. PD3UTR
  PD3UTR zegt:

  Herijken voor Novice amateurs die alleen mogen stemmen over het herijken als ze lid zijn vind ik niet gepast het gaat tenslotte alle Novice amateurs aan lid of geen lid zo maak je wel weer eilandjes die straks tegenover elkaar komen te staan.

  Het herijken is voor alle amateurs dus niemand uitgesloten lid of geen lid als dat zo gaat vind ik het echt niet kunnen. Zou wel eens willen weten wie er in die stuurgroep zit van het herijken van de Novice hoop niet dat het allemaal Full amateurs zijn zoals ik soms wel eens denk.

  • pd1ash
   pd1ash zegt:

   Het formulier invullen kost je € 19,- bij de vrza. Daarvoor ben ik speciaal lid geworden.

   Maar ik geef je gelijk, het is niet juist.

  • Neutraal
   Neutraal zegt:

   Mogelijk ben je geen lid van een vereniging​ omdat je vind dat ze te weinig invloed hadden. Nu vraagt het AT iets concreets aan de verenigingen, en stel je eigenlijk dat zij dat niet mogen omdat jij geen lid bent. Juist voor dit soort onderwerpen zitten de verenigingen 2x per jaar bij het AT aan tafel. Het AT gaat echt niet 2x per jaar alle amateurs vragen wat ze willen, daar is de vertegenwoordiging juist voor. Jouw verwijt vind ik dus misplaatst.

   Natuurlijk hoef je niet lid te zijn, maar dat is volledig jouw keuze geweest. Maar dan moet je op dit soort onderwerpen niet klagen. Als de novice straks er iets bij krijgt, zie ik je ze geen bedankje sturen voor iets waar jij als niet-lid van mee profiteert. Raakt de novice wat kwijt, dan is het natuurlijk weer de schuld van de verenigingen en ben je zeker blij dat je geen lid bent?

   Overigens kun je natuurlijk alsnog lid worden van een vereniging en alsnog meestemmen. Dat helpt verwacht ik ook fraude bestrijden, omdat je identiteit bevestigd kan worden en je niet oneindig antwoorden blijft invullen als fictieve personen. De verenigingen mogen tenslotte niet in de database met persoonsgegevens van AT kijken om de enquete toe te sturen, hoop ik althans.

   Als je je iets meer had verdiept in de aanloop naar de enquete, kon je bij de vrza lezen dat daar juist vooral novice amateurs in de werkgroep zitten en een paar full.

   Ongeinformeerd klagen is te makkelijk. Doe eerst zelf onderzoek voordat je verwijten maakt die de plank mis slaan.

   • Hans
    Hans zegt:

    Lid worden betekend nog niet dat je de enquête kunt invullen!
    De leden hebben nl het recht om je lidmaatschap te weigeren nadat je call is gepubliceerd
    in de CQ-PA:

    Als nieuw lid van onze vereniging zullen wij uw call alsmede uw naam en woonplaats in CQ-PA publiceren.
    Indien u hiertegen bezwaar hebt, verzoek ik u dit per omgaande aan mij kenbaar te maken.
    Ik maak u erop attent dat ingevolge de statuten tegen het lidmaatschap bezwaar kan worden aangetekend door
    leden van de vereniging door middel van een schriftelijk beargumenteerde kennisgeving aan de secretaris van
    de vereniging, binnen zes weken na genoemde publicatie in CQ-PA.

    Dus volgens mij kun je gewoon niet invullen als je net lid bent geworden!

    • pd1ash
     pd1ash zegt:

     Boek het geld maar weer terug dan. Had ik het beter aan DKARS kunnen geven.

    • Hans
     Hans zegt:

     Moeilijk hè, lezen. Nog moeilijker is het blijkbaar om te begrijpen wát je leest.
     Probeer toch eens kennis te nemen van het betreffende artikel uit de statuten, dus op https://www.vrza.nl/files/statuten_enz/StatutenVRZA2016.pdf en dan artikel 4, de leden 1 t/m 5. Vooral lid 5, maar dan ook sub b, c en d.
     Pas als je het goed gelezen (en vooral begrepen !!) hebt commentaar leveren. Een reactie als: “Dus volgens mij kun je gewoon niet invullen als je net lid bent geworden!” is kortzichtig, niet logisch en feitelijk onjuist.

 3. MPX
  MPX zegt:

  Blijft dit gemekker doorgaan, waar gaat het helemaal over.
  Een paar ontevreden kleuters, dat AT hier sowieso nog open voor staat.
  Dadelijk trekken ze de stekker uit het novice gebeuren, dan heb je je zin 😀

  • Intruder
   Intruder zegt:

   De N-machtigingen weer tijdelijk maken. Binnen 3 jaar F. Lukt dat niet dan verloopt de machtiging en mag je je hobby elders bedrijven. Elders zijn 40 hele kanalen. Dat zijn er 34 meer dan de 6 D-kanalen van vroeger dus alsnog een mooie uitbreiding. 😉

   • Martin - PA2RUS
    Martin - PA2RUS zegt:

    Tegenwoordig praten we over een ‘registratie’ en niet meer over een ‘machtiging’. Wat vroeger was, dat was vroeger. Het is nu 2017. Laten we vooral vooruit kijken en wat komt, en niet terug naar wat ooit was.

  • Neutraal
   Neutraal zegt:

   Dit is juist door het AT opgestart. Eerst wilde men de hele 40m, daarna 23cm erbij en nu 100W, terwijl het eerste verzoek nog niet eens afgerond is. Ze willen nu dus een N-pakket die toekomst bestendiger is, zodat er niet elk jaar een aanpassing nodig is. Snap ik ook wel. Novice verdwijnt niet, daar geloof ik niks van.

Reacties zijn gesloten.