VRZA verlaagt de contributie

De VRZA zal haar contributie verlagen van nu 32,50 euro naar straks 25 euro per jaar. Dat heeft de Algemene Leden Vergadering gisteren besloten in Hilversum. De wijziging gaat in per 2018 voor bestaande leden. Leden die zich aanmelden als nieuw lid kunnen direct gebruik maken van het verlaagde tarief.

Voor 25 euro per jaar krijgen zendamateurs toegang tot onder andere het Dutch QSL Bureau, belangenbehartiging bij Agentschap Telecom, het digitale maandblad CQ-PA en zijn ze welkom op de VRZA-afdelingen in Nederland.

25 antwoorden
 1. Ron PB0ANL
  Ron PB0ANL zegt:

  Twee kleine correcties: Het is van 32,50 naar 25 euro en nieuwe leden profiteren per direct.

 2. Ron PB0ANL
  Ron PB0ANL zegt:

  Las ik niet ergens over een DKARS enquête: “De laatste vraag was of deelnemers lid zouden worden van een dergelijke organisatie als de contributie onder de 30 euro per jaar zal zijn. Ruim 90% van de respondenten reageert hier positief op.”
  We zullen zien hoe betrouwbaar die enquête is…

 3. Tonnie
  Tonnie zegt:

  vrza is een goeie club, maar ik denk dat ze de leden beter meer waar voor het geld kunnen geven dan zo veel te zakken met de prijs.

  • Cees
   Cees zegt:

   Grappig dat dit zelfs een lager bedrag is dan waar DKARS naar vroeg in hun onderzoek. Als 90,6% al lid zou worden als het lidmaatschap 30,- zou worden, hoeveel procent wordt dan lid als het lidmaatschap 25,- is? Dan is de VRZA dus de grootste vereniging geworden!

 4. Ewoud PD3WDK
  Ewoud PD3WDK zegt:

  Ik weet niet hoeveel de afdracht naar de afdelingen is, maar ik neem aan dat dit niet verandert. Gezien de laatste opstelling van het HB van de Veron kan ze dit wel eens veel leden gaan kosten die over gaan naar de VRZA

   • Ewoud PD3WDK
    Ewoud PD3WDK zegt:

    Ik begrijp dat dit een vast bedrag van € 450,– is bij de VRZA zonder dat er naar het aantal leden gekeken wordt van de afdeling. Bij de Veron is dat een bedrag van ongeveer € 9,– per lid wat wordt betaald.

    • Intruder
     Intruder zegt:

     De afdracht van VERON is gestaffeld en zeker geen 9 euro per lid. Meer leden is minder afdracht. Afdrachten zouden mijns inziens precies andersom moeten werken. Het KNVB-model. Een sterke afdeling met een kleine afdracht naar een landelijk orgaan voor landelijke vertegenwoordiging. En dan stoppen met dure papieren blaadjes. Internet heeft dode boom toch wel ingehaald. Beleg dat geld bij de afdeling zodat er eigen ruimte kan komen met veel activiteiten en een sterke regionale gemeenschap, in plaats van het over de balk te laten gooien door een landelijk bestuur. En juist om die reden zie je dat de zelfstandige clubs – dat zijn er inmiddels best wel wat in den lande – juist heel hard groeien terwijl de landelijke vereniging jaar op jaar leden verliezen. Maar om on-topic te blijven: De VRZA is bezig met een goede omslag. Zet deze voort.

  • Fred Jacobs
   Fred Jacobs zegt:

   De VRZA Vereniging van Ruzie Zoekende Amateurs!
   Wat heeft het HB van de VERON verkeerd gedaan? De beste stuurlui staan aan wal!

 5. Joost
  Joost zegt:

  Grappig is wel dat de VRZA zich onderdruk laat zetten door DKARS. Straks moeten ze weer met de pet rond, om de rest van het jaar te halen.

  • Coen
   Coen zegt:

   Grappig dat je dat denk … je theorie raak echter kant nog wal. Ik zou zeggen leest het financieel jaarverslag van de VRZA en kom daarna nog eens op je mening terug.

 6. Bert Schaap
  Bert Schaap zegt:

  “Nu in prijs verlaagd” Reclame slogan uit de jaren 80. Betekende praktisch altijd dat het product in de periode ervoor, te duur was..
  Ook grappig uit die tijd was de slogan “Nu vernieuwd”, dat hield in dat het product in de periode ervoor, van een duidelijk mindere kwaliteit was.
  Dit laatste is natuurlijk niet van toepassing op de VRZA. Elke ‘club’ heeft zijn “voor en tegens”. Ik denk persoonlijk wel dat de overheid wat lacherig toekijkt, hoe het principe van verdeel en heers zonder werkelijke toevoegingen van buitenaf, de zelfvernietiging van de mondige zendamateur, automatisch tot stand brengt.

  • Jan Lisman (ex-PA1JAL)
   Jan Lisman (ex-PA1JAL) zegt:

   Als ik momenteel al lid was van die club en ik zou per volgend jaar pas het nieuwe tarief hoeven te betalen dan zou ik me toch lichtelijk besodemieterd voelen.

   Pro rato restitutie van de teveelbetaalde contributie voor de periode tussen het besluit en 31 december 2017 voor alle bestaande leden lijkt me meer gepast.

    • Jan Lisman (ex-PA1JAL)
     Jan Lisman (ex-PA1JAL) zegt:

     Nou snuiter, dat zal ik je even uitleggen: ik heb vorig jaar maart examen gedaan voor de F-registratie en in november heb ik bij AT m’n registratie laten intrekken.

     Heeft te maken met het feit dat ik sociaal gezien niet compatibel ben met de gemiddelde zendamateur. En met mensen zoals jij.

    • Tonnie
     Tonnie zegt:

     moedig om dat allemaal anoniem te zeggen. of ben je een vrza veron of dkars bobo?

 7. William
  William zegt:

  Gevalletje prijselasticiteit. Daar kan de Veron nog veel last van hebben. Sterker nog, als de VRZA dit 2 of 3 jaar volhoud, moet de Veron wel naar digitale elektron toe (ook al zeggen ze zelf juist van niet, maar daar is dit niet in meegenomen) en kosten besparen op andere manieren en het lidmaatschapsgeld drukken.

  Echter, we hebben het hier over een prijselasticiteit oligopolie. Normaal loert er dan op de loer, kartelvorming en prijsafspraken.

  Wel nu, dit gaat dus nog leuk worden…

Reacties zijn gesloten.