Aankondiging PA-beker 2014

VERON-vlagIn het tweede volle weekend 8 en 9 november vinden ook dit jaar weer de traditionele PA-Beker wedstrijden plaats. Vanwege de contesten in de landen om ons heen vindt op zaterdag de CW-wedstrijd en zondag de SSB-wedstrijd plaats. Dit om onderlinge interferentie met ook in het weekend op de agenda staande contesten zoveel mogelijk te voorkomen.

De duur van elke wedstrijd is tweeënhalf uur. De PA-Beker is bij uitstek geschikt voor de beginnende contester.  Doelstelling is nog steeds om zoveel mogelijk Nederlandse stations te werken.

Deelname aan de PA-Bekerwedstrijden kan alleen vanuit een locatie gelegen in Nederland. Dit jaar is in het reglement verwerkt dat net als bij de remote sectie de locatie waar de zendantenne staat, bepalend is voor de uit te wisselen QSL regio. Een QSL regio nummer maakt deel uit van het rapport. Bent u dus QRV vanuit Leeuwarden, dan is het uit te wisselen regionummer R14. Indien men dus niet vanaf de gebruikelijke locatie mee doet aan de PA-Beker controleer dan vooraf in welke regio u zich bevindt. Meer informatie over de QSL regio’s vindt u op de website van het Dutch QSL Bureau (DQB).

Vorig jaar kwamen niet alle regio’s voor in de uitslag. Hiervan is een overzicht gemaakt. Hieruit kunt u opmaken of de QSL regio in CW of SSB niet vertegenwoordigd was. Wellicht dat het ook aanleiding kan zijn om juist vanuit een van deze regio’s actief te zijn.

Na de contest kunt u het log ook dit jaar weer op de PA Beker website op eenvoudige wijze aanleveren. De controle vindt digitaal plaats. Handgeschreven papieren logs zijn nog mogelijk maar heeft niet meer de voorkeur. Er zijn meerdere gratis log programma’s verkrijgbaar, waarmee u het log in Cabrillo kunt op maken. Natuurlijk het door PA3AYQ voor de PA-Beker ontwikkelde programma met een Nederlandse handleiding. Ook het door N1MM ontwikkelde programma voldoet uitstekend.

De PA Beker wedstrijden spelen zich uitsluitend af op de aanbevolen contestsegmenten van de 80 en 40 meterband: SSB: 3600 – 3650 en 3700 – 3775 en 7060 – 7100 en 7130 – 7200 kHz en CW: 3510 – 3560 en 7000 – 7060 kHz. Kenmerkend voor de PA-Bekerwedstrijden zijn de plaatselijke pile-up’s, ham-spirit en het ontmoeten van oude bekenden.Meer informatie is te vinden op de website pabeker.nl of de website van het VERON Traffic Bureau.

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.