‘Bevriezingstermijn’ bij intrekken ATOF

AT_logoAgentschap Telecom hanteert voortaan een ‘bevriezingstermijn’ van een maand wanneer een vergunning voor onbemand frequentiegebruik tussentijds wordt ingetrokken.
Wie als zendamateur een onbemand experiment wil uitvoeren heeft daarvoor een vergunning nodig. De vraag naar deze vergunningen is groter dan het aanbod. In het ‘overzicht onbemande amateurstations’ op de website van Agentschap Telecom is te zien wanneer de verleende vergunningen aflopen.

Zo heeft iedereen in principe dezelfde kansen op een vergunning. Vergunningen worden verleend op volgorde van binnenkomst van de aanvraag en hebben een looptijd van drie jaar. Soms komt het echter voor dat een vergunning tussentijds wordt ingetrokken.

Informatie via de website
AT wil ervoor zorgen dat deze frequentieruimte zo snel mogelijk weer in gebruik wordt genomen. Daarbij willen ze wel iedereen dezelfde kansen bieden op een vergunning. Om die reden hanteren ze voortaan een ‘bevriezingstermijn’ van een maand wanneer een vergunning tussentijds wordt ingetrokken.

Tijdens deze bevriezingstermijn kan geen vergunning worden aangevraagd. Via de website en die van de amateurverenigingen communiceren ze dat er frequentieruimte vrijkomt zodat iedereen hiervan op de hoogte kan zijn. Na afloop van die periode volgt AT de normale procedure en verlenen we de vergunning op volgorde van binnenkomst van de aanvraag.