CQ-PA oktober 2016 beschikbaar

Sinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het oktober nummer dat voor leden te downloaden is, wordt in het 36-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen. Niet leden moeten twee weken wachten voordat de CQ-PA online komt te staan voor hen.

  • Foute examenvragen door PA9JO/P
  • ON4UN’s Low-Band DXing
  • Radiozendamateurs en antennes
  • Hoe kun je PL259 plugs het beste solderen?

Beste VRZA’ers,

De herfst lijkt (eindelijk) in aantocht te zijn. De bladeren kleuren en de temperaturen gaan omlaag. Tijd voor de laatste werkzaamheden aan het antennepark, zodat we deze winter weer kunnen genieten van de warme klanken en temperaturen van de shack.

Op zaterdag 5 november aanstaande organiseert de VERON de 56e Dag voor de RadioAmateur in de bekende Americahal te Apeldoorn. Dit jaar is de VRZA ook aanwezig met een eigen stand, waar enkele bestuursleden, inclusief ikzelf, te vinden zullen zijn. Amateurs die op de DvdRA lid worden van de VRZA krijgen November en December gratis lidmaatschap, plus de echte VRZA USB stick met keycord. Het zal ongetwijfeld een gezellige dag worden en we hopen vele VRZA-leden (nieuw en oud) bij de kraam te mogen begroeten.

Onlangs heeft Tudor Mastwijk PD2MAC zijn taken neergelegd en is er een vacature ontstaan voor hoofdredacteur van CQ-PA. Het doet mij deugd dat redactiesecretaris Henk Smits PE1KFC zich heeft aangemeld om het stokje van Tudor over te nemen. Ik wens Henk veel plezier en succes met zijn nieuwe functie en ik ben ervan overtuigd dat er nog vele mooie CQ-PA’s zullen gaan volgen.

Ik wens u veel hobbyplezier en wellicht zien we elkaar op 5 november in Apeldoorn.

73, Floris PA1FW
Voorzitter VRZA