CQ-PA november 2016 beschikbaar

Sinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het november nummer dat voor leden te downloaden is, wordt in het 28-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen. Niet leden moeten twee weken wachten voordat de CQ-PA online komt te staan voor hen.

  • Foute examenvragen door PA9JO/P
  • VRZA QSO Party
  • PTT-langegolfzender te Kootwijk (160kHz)
  • Rotterdams Radio Museum

Beste VRZA’ers,

Afgelopen zaterdag 5 november stonden meerdere bestuursleden achter de VRZA-stand tijdens de Dag van de RadioAmateur in Apeldoorn. We hebben deze dag vele bekende gezichten mogen begroeten en zelfs een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen.

In de openingstoespraak van Remy Denker PA3AGF, Algemeen Voorzitter VERON, werd de goede samenwerking tussen de VERON en VRZA nogmaals benoemd. Op de bovenring was de stand te vinden van de VERON en VRZA afdelingen Twente, nog een mooi voorbeeld van deze samenwerking. Binnenkort zullen we onze aanwezigheid in Apeldoorn als bestuur evalueren. Wellicht doen we het volgend jaar nogmaals.

Op zondag 20 november organiseert de VRZA de 26e QSO Party. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunt u op 2 meter en op 40 meter (7.060 – 7.100) verschillende VRZA stations loggen. Onder de deelnemers welke hun log mailen zullen 3 waardebonnen verloot worden, vanwege het 65 jarige jubileum van de VRZA. Hoewel het geen contest is, kunt u wel een Divisional Award in de wacht slepen. Kijk voor meer informatie over de QSO party en voor de deelnemende clubstations op onze website.

Mocht u in Apeldoorn niet hebben kunnen vinden wat u zocht, kunt u het op 3 december a.s. tijdens de Dortmunder Amateurfunkmarkt nogmaals proberen. Meer info: http://dat-do.loose-kamen.de/.

73, Floris PA1FW
Voorzitter VRZA