Inhoudsopgave Electron augustus 2014

cover-aug-2014Ongeveer 10 dagen voor het verschijnen van het blad verschijnt op deze Electron-website een preview. Aanvullende bestanden bij Electron artikelen kunt u vinden via deze link of direct via ‘Downloads’ in het menu.

Hieronder leest u over de inhoud van de eerstvolgende uitgave van het huisorgaan van de VERON: ‘Electron‘. Wilt u elke maand Electron ontvangen? Word dan lid van de VERON!

Bij de voorpagina
Solderen op het VPK. In de rubriek Vossenjagen staan verslagen en/of uitslagen van de tijdens het VPK gehouden vossenjachten.

De 23cm transverter- kit MKU 13G2B
Bart van Ewijk PE1PFW en Hans Wagemans ON4CDU bespreken in dit artikel uitgebreid de meet­ resultaten van deze transverter. Zij geven ook aan hoe met deze kit een operationeel 23cm­station gebouwd kan worden.

Struikelblokken bij de zendexamens (1)
Dit is de eerste aflevering van een serie waarin Henk Vrolijk PA0HPV opgaven van het F-­examen uit­werkt die in het algemeen vrij lastig worden gevonden. Er wordt, voor zover dat op het vraagstuk aansluit, ook wat extra informatie gegeven die niet tot de lesstof behoort.

Technische notities van PA0EZ
Arie Dogterom PA0EZ besteedt o.a. aandacht aan SDR en de microgolven.

Orde in de chaos
Tijdens experimenten slaat de chaos toe. Schakelaars en pot­ meters hangen aan hun bedrading te slingeren en het gevaar van kortsluiting ligt op de loer. In deze situatie biedt een universeel frame uitkomst. Een artikel van Frans van Werkhoven PA0FWN.

En verder…
– Radio-Nieuws 1 januari 1928
– Duits Nederlands Amateur Treffen (DNAT)
– Speciale calls: PA73CORSO, PA73EBP en PA73LOU
– PH50EHHO en PA200KN
– Zelfbouwtentoonstelling op Dag voor de RadioAmateur
– Nabeschouwing 49ste VERON PinksterKamp
– 54ste Dag voor de RadioAmateur

2 antwoorden
    • PH4X
      PH4X zegt:

      Ik heb even in de PDF gekeken. De uitslagen van de PACC staan er ook in, Berend.

Reacties zijn gesloten.