Plannen voor nieuwe ISM-band in de UK

ofcom-logoEn het Verenigd Koninkrijk is toezichthouder OFCOM een consultatie gestart om twee nieuwe ISM-banden toe te wijzen in het sub-GHz. spectrum. Het gaat om de frequentiebanden 870 tot 876 MHz en 915 to 921 MHz.

Volgens de toezichthouder is er een behoefte aan meer ruimte voor onder andere slimme energiemeters, de zogenoemde Smart Grids. Daarnaast zijn er diverse reacties van marktpartijen binnengekomen die ieder hun visie geven. Een van deze partijen wil ruimte voor machine 2 machine communicatie gebruiken en zit graag dat de toezichthouder een hoger vermogen en een hogere duty-cycle faciliteert.

Komende maand wil de toezichthouder een definitief voorstel indienen om gebruik mogelijk te maken. Het Verenigd Koninkrijk loopt voorop met andere Europese landen in dit voorstel en dit wordt ook onderschreven door diverde marktpartijen. Zij zien graag een uniforme regelgeving door geheel Europa.

In Nederland is de frequentieband 870 tot 876 MHz toegekend aan het Ministerie van Defensie ten behoeve van mobiele communicatie. Hetzelfde geldt voor de frequenties van 915 tot 921 MHz, zo blijkt uit het Nationaal Frequentie Register op de website van Agentschap Telecom.